Stockholm

Rebaz Sanar (Muf) om vänstervåldet: "Förstör inte du ditt liv?"

Rebaz Sanar, Moderata Ungdomsförbundet
Rebaz Sanar, Moderata Ungdomsförbundet. Foto: loveus.se

"Det bästa vi kan göra är att sluta skriva debattartiklar som denna. Att sluta ge dem den uppmärksamhet de mest av allt önskar", skriver Rebaz Sanar som själv attackerats av vänsterextremister, och blir intervjuad om detta i kvällens Uppdrag Granskning.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

När jag förförsta gången mötte den ledande personen i Revolutionära fronten, blevsammanträffandet minst sagt tydligt: ”Sluta förstöra mitt liv, borgarjävel!”,skrek han, samtidigt som han utnyttjade det tuffaste vapen han just då hadetill hands: En burk med sockersöt läsk.

Tur var väldet, för vid vår andra träff ägnade han hela femton minuter till att förklaraallt hemskt han skulle kunna tänka sig att göra mot mig om jag inte slutadeengagera mig politiskt. Just där och då – när hoten haglade – ska jag erkännaatt jag faktiskt övervägde att sluta upp med just det som jag tycker allra mestom – politiken.

Vänsterextremisternaär ett växande problem i Sverige. Revolutionära fronten har sitt fäste i Eskilstuna,min hemstad. Här har många av mina vänner korsat deras väg och bland dessafinns både de som har slutat upp helt med politik och de som, likt mig, intevill tro att det onda ska vinna utan kämpar vidare. Men samtidigt som antaletvänsterattacker ökar, blir det också fler protesterande debattartiklar liktdenna och på något sätt tror jag att det är just så dessa antidemokrater fårvatten på sin kvarn.

Den störstasegern för organisationer som Revolutionära fronten och Antifascistisk aktionär just medieuppmärksamheten. Att få en rad på löpsedeln, på förstasidan elleri Uppdrag Granskning är för dessa den största segern. Att på första parkett fåvisa upp hur tuffa de är med sin knivar, sina ord eller när de hugger en yxa idörren hos en meningsmotståndare är den bästa komplimang de kan få.

Det bästa vikan göra är att sluta skriva debattartiklar som denna. Att sluta retweeta närde berättar att de ska mörda Jan Björklund. Att sluta ge dem denuppmärksamhet de mest av allt önskar.

Med det villjag inte säga att vi ska låta deras hat tysta oss. Men istället för att hataden som redan hatar och bemöta dem med samma hat är det mycket bättre att vändadem ryggen och istället ägna oss åt att bemöta dem som har drabbats med kärlekoch omtanke. Att hjälpa dem att vilja och orka fortsätta.

Naturligtvisskulle jag vilja ställa några frågor till den här ledaren, det är mycket jagundrar över. Bland annat skulle jag vilja veta om det verkligen är jag somförstör hans liv för att jag inte tror och tänker som han. Om det inte snarareär han som förstör sitt eget liv genom att ständigt gå runt och hata. Vi löserextremistkriget genom att lägga ett stort lock av kärlek över allt hat.

Rebaz Sanar
Moderata Ungdomsförbundet

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.