Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
100
reaktioner idag

Rebaz Sanar (Muf) om vänstervåldet: "Förstör inte du ditt liv?"

"Det bästa vi kan göra är att sluta skriva debattartiklar som denna. Att sluta ge dem den uppmärksamhet de mest av allt önskar", skriver Rebaz Sanar som själv attackerats av vänsterextremister, och blir intervjuad om detta i kvällens Uppdrag Granskning.

Rebaz Sanar, Moderata Ungdomsförbundet

När jag för första gången mötte den ledande personen i Revolutionära fronten, blev sammanträffandet minst sagt tydligt: ”Sluta förstöra mitt liv, borgarjävel!”, skrek han, samtidigt som han utnyttjade det tuffaste vapen han just då hade till hands: En burk med sockersöt läsk.

Tur var väl det, för vid vår andra träff ägnade han hela femton minuter till att förklara allt hemskt han skulle kunna tänka sig att göra mot mig om jag inte slutade engagera mig politiskt. Just där och då – när hoten haglade – ska jag erkänna att jag faktiskt övervägde att sluta upp med just det som jag tycker allra mest om – politiken.

Vänsterextremisterna är ett växande problem i Sverige. Revolutionära fronten har sitt fäste i Eskilstuna, min hemstad. Här har många av mina vänner korsat deras väg och bland dessa finns både de som har slutat upp helt med politik och de som, likt mig, inte vill tro att det onda ska vinna utan kämpar vidare. Men samtidigt som antalet vänsterattacker ökar, blir det också fler protesterande debattartiklar likt denna och på något sätt tror jag att det är just så dessa antidemokrater får vatten på sin kvarn.

Den största segern för organisationer som Revolutionära fronten och Antifascistisk aktion är just medieuppmärksamheten. Att få en rad på löpsedeln, på förstasidan eller i Uppdrag Granskning är för dessa den största segern. Att på första parkett få visa upp hur tuffa de är med sin knivar, sina ord eller när de hugger en yxa i dörren hos en meningsmotståndare är den bästa komplimang de kan få.

Det bästa vi kan göra är att sluta skriva debattartiklar som denna. Att sluta retweeta när de berättar att de ska mörda Jan Björklund. Att sluta ge dem den uppmärksamhet de mest av allt önskar.

Med det vill jag inte säga att vi ska låta deras hat tysta oss. Men istället för att hata den som redan hatar och bemöta dem med samma hat är det mycket bättre att vända dem ryggen och istället ägna oss åt att bemöta dem som har drabbats med kärlek och omtanke. Att hjälpa dem att vilja och orka fortsätta.

Naturligtvis skulle jag vilja ställa några frågor till den här ledaren, det är mycket jag undrar över. Bland annat skulle jag vilja veta om det verkligen är jag som förstör hans liv för att jag inte tror och tänker som han. Om det inte snarare är han som förstör sitt eget liv genom att ständigt gå runt och hata. Vi löser extremistkriget genom att lägga ett stort lock av kärlek över allt hat.

Rebaz Sanar
Moderata Ungdomsförbundet

Håller du med?

Mer:

Nio kvinnor från Ung Vänster: "RF och AFA är våra kamrater"