Björn Sundin, Socialdemokraterna
Björn Sundin, Socialdemokraterna

Björn Sundin (S): "Verkligheten är Moderaternas främsta motståndare"

SLUTREPLIK "Ulf Södersten visar tydligt varför Moderaterna inte är lämpliga att få förtroende att leda vare sig landet eller en stor och växande kommun som Örebro", skriver Björn Sundin från Socialdemokraterna.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den som inte står ut med att andra har avvikande idéer bör inte söka ledande politiska uppdrag. Och den som inte tål att andra granskar de förslag man lägger bör inte söka uppdrag där man tvingas ta ansvar. Detta gäller oavsett om man är moderat statsminister som inte vill vara informerad när staten gör historiskt stora (och dåliga) affärer eller om man är moderat oppositionsledare i Örebro.

Ulf Södersten visar tydligt varför Moderaterna inte är lämpliga att få förtroende att leda vare sig landet eller en stor och växande kommun som Örebro.

Det är nämligen inte ”smutskastning” att citera Moderaternasledande företrädare när de visar att de inte förstått hur kommunen fungerar. Det är inte ”smutskastning” att påpeka att Moderaterna i Örebro inte förstått att det krävs fler förskolebyggnader för att kunna minska barngrupperna i förskolan. Det är inte ”smutskastning” att upplysa väljarna om att Moderaterna i Sveriges sjunde största kommun inte ens förmår presentera ett fullständigt budgetalternativ. Och det är inte heller ”smutskastning” att granska Moderaternas EU-politik eller deras agerande i NUON-affären.

Verkligheten är Moderaternas främsta motståndare och därför blir granskningen självklart känslig. Och eftersom Moderaterna i Örebro de senaste åren haft mycket interna konflikter är det inte förvånande att de söker en extern fiende. Jag passar säkert bra för detta, vilket förklarar varför Ulf Södersten väljer att gå till personangrepp i stället för att i sak bemöta frågan om Moderaternas förmåga till ansvarstagande.

För det är fakta att Moderaternas ledare i Örebro, Anders Åhrlin, på frågan om hur han skulle finansiera nybyggnation av förskolelokaler svarade: ”en investeringsbudget har ju ingenting så att säga med barngruppernas storlek att göra”. Det är också fakta att Moderaterna i Örebro kommun, trots omfattande politiska resurser, inte förmått presentera något förslag till budget och investeringsprogram för Örebro kommun år 2014. Och oavsett vad Moderaterna säger om det, så är det fakta att de är ansvariga för såväl sin politik i EU och för sitt agerande i regeringen. Därför är det också uppenbart att Moderaterna, numera, inte är lämpliga att leda och ta ansvar, vare sig i Örebro eller i riket.

Björn Sundin, kommunalråd (s) i Örebro

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.