"Inga rasister på våra skolor"

"Detta är en uppmaning till alla elever, och alla ni andra som tycker som vi, att sluta upp den 4:e juni för en stor demonstration i Stockholm, där vi låter skolverket veta vad vi tycker om deras daltande med organiserade nazister!"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Läs mer om demonstrationen i Inga Rasister på våra skolors facebookevent.

Datumet är den 9:e mars 2014. Det är dagen efter Internationella kvinnodagen och på Möllevången i Malmö har det under föregående natt runnit blod. Ett flertal människor har blivit knivhuggna och en av dem, Showan Shattak, ligger i en sjukhussäng och kämpar för sitt liv. Detta är en mörk, men verklig scen från samtiden - och en varning om vad som skulle kunna ske, skulle knivmännen få makten i vårt samhälle.

Förövarna kan alla knytas till det nazistiska Svenskarnas parti, som för bara några år sedan gick under namnet Nationalsocialistisk front. På sin hemsida förklarar de hur de tycker att Sverige ska se ut; "Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare." Svenskarnas Parti är alltså inte bara en våldsam grupp vars medlemmar kan knytas till många brott, utan också ett parti med en ideologi som i en enkel mening förklarar att så oerhört många av oss inte är önskvärda i Sverige.

Nazister hatar rasifierade, qtbh-personer, funktionshindrade, kvinnor och vänsteraktivister, och de utgör ett väldigt konkret hot gentemot oss. Både genom sin långsiktiga strävan efter etnisk rensning och genom de hot och det besinningslösa och vidriga våld som många av oss möter i vår vardag.

Vi var därför många som blev arga och rädda när vi fick höra att detta avskyvärda parti planerade besök på många av landets skolor. Vi kunde inte tro att det var sant. Den normaliseringsprocess som började när Sverigedemokraterna började ta plats i det offentliga rummet har nu nått den grad där nazistiska partier välkomnas in till de platser som ska vara våra trygga zoner.

Skolverket hävdar att skolan måste vara en plats där alla kan komma och sprida politiska budskap, även då detta går i direkt konflikt med skolans huvudändamål, nämligen att vara en trygg plats för vår utbildning! Det är svårt att tolka skollagen annorlunda än att ett av de viktigaste fundamenten för en bra och hälsosam skola är att alla elever ska kunna känna sig trygga i den. Trots detta tycker skolverket att det känns rimligt att bjuda in dessa nazister till våra skolor, dessa människor som vill misshandla och döda, sterilisera och utvisa. Ja, nazisternas intentioner är vi väl bekanta med - och vi vet att den väg som börjar med demonstrationer, skolbesök och propagandaspridningar slutar med koncentrationsläger.Vi riktar oss nu därför direkt till er på skolverket och ställer er denna enkla fråga: Ska nazisterna få sprida sin hatiska propaganda på bekostnad av vår trygghet?

Detta är en uppmaning till alla elever, och alla ni andra som tycker som vi, att sluta upp den 4:e juni för en stor demonstration i Stockholm, där vi låter skolverket veta vad vi tycker om deras daltande med organiserade nazister!

Våra skolor kommer alltid vara nazistfria!

//Nätverket Inga rasister på våra skolor

Mer info finns i vårt facebookevent.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bör skolorna vara nazistfria?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.