"Dubbelmoralister och smygrasister, akta er!"

- 02/07/2014, 14:53 -
 Mikael Trolin

Mikael Trolin

"Partierna, rättsväsendet och civilsamhället måste ta mänskliga rättigheter på blodigt allvar. För det är det", skriver miljöpartisten Mikael Trolin.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverigevänner. Jag har insett att jag är svarte Petter. Ni vet han på det där kortetsom ingen vill bli sittande med i leken. Fast det bara är just detta jag vill,vara med i leken. Bakom min rygg tisslas och tasslas det om ”Micke prinsen, hansom byter parti från S till FP och senast i raden MP”. "Han som är illojalemot sina egna och anklagar dem för rasism". Alla säger att Jeppe super,men ingen frågar varför.

Den brittiska premiärministern Winston Churchill tillskrivsuttalandet "vissa byter åsikter för sina partiers skull, jag byter partiför mina åsikters skull". I MP i min hemkommun Haninge rasar en strid medfrämlingsfientliga förtecken. Anklagelser om rasism, polisanmälningar, förtaloch hot hör till vardagen. Den nationella MP-ledningen står förlamad utanverktyg att lösa situationen. Det har hänvisats till det "kommunalasjälvbestämmandet" och att "detta måste ni lösa själva". 

Konflikten uppmärksammades i riksmedia när det vi ett flertaltillfällen blivit regelrätt slagsmål på partimöten. För det är så det är. Destora utfästelserna om jämlikhet stannar oftast där, vid åsikter sometablissemanget delar, men ingen är beredd att offra något för. Lagstiftningenmot diskriminering blir en meningslös pappersprodukt. För den finns ju. Menvarje jurist och statsvetare vet att en lag som inte tillämpas är en skadliglag, som bör tas bort. Så det är detta val vi måste göra. Ta bort den, ellertillämpa den lagstiftning som finns på allvar. På blodigt allvar. Men ingenmakthavare vid sina sinnens fulla bruk, skulle våga kräva att den avskaffas.Det vore politiskt självmord.     

Partierna, rättsväsendet och civilsamhället måste ta mänskligarättigheter på blodigt allvar. För det är det. Det var det för de ungaantirasister som jag stod med ryggen vänd mot Jimmie Åkesson med under hans tali Almedalen. Blodigt allvar. För det är inte de välsituerade medelålderscheferna i media, som uttalar sig om att "även nazister måste få torgförasina åsikter", som blöder på gator och torg. 

De är inte de som blir slagna blodiga på manifestationer förjämlikhet och antirasism av nazistiska "stormtrupper". Rättighetersom samhället grundlagsfäst och som tas för givna av de som har privilegiet attinte omfattas av hatmånglarnas budskap. Det är för dessa unga brinnande antirasistersom högstämda deklarationer om lika värde och mot diskriminering måste vara påallvar. Så att de av dem som väljer parlamentarismens väg inte möts av detsvarta hål i politiken som stavas tomma ord, retorik, egennytta och cynism. 

Så Sverigevänner (låt oss ta tillbaka detta ord frånrasisterna), jag har insett att jag får fortsätta att vara svarte Petter. Omingen annan vill eller vågar. Jag är tydligen bra på det. Väldig bra. Så hukaer dubbelmoralister, smygrasister och bekväma förnekare av verkligheten. Såkolla dina kort väl makthavare, kanske kommer även du sitta med svarte Petter,i ett parti när dig...  

Mikael ”Prinsen” Trolin, kandidat till kommunfullmäktige i Haninge (MP)