Christina Hedlund.
Christina Hedlund. - Foto: Kristna värdepartiet

"Stoppa förföljelsen av kristna – i Irak och i Sverige"

"Hitler går igen under täckmanteln Islamiska staten", skriver Christina Hedlund, riksdagskandidat för Kristna Värdepartiet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Som kristen i ett land som vilar på kristna värderingar blir jag bestört över att se Sveriges icke-agerande gällande den etniska utrensningen av kristna i irakiska Mosul. Det är inte bara i Irak som kristna blir förföljda. Förföljelsen sker även i Sverige och vi svenskar medverkar i den utan att tänka på det vid exempelvis fördömandet av att skolavslutningar firas i kyrkan eller att en kristen präst medverkar. Även svenska barn som tror på Gud blir motarbetade på exempelvis förskolan genom att oprofessionella pedagoger tillbakavisar tankar om kristen tro och hävdar att Gud inte finns. Det är grymt att behandla barn på detta vis.

Det svenska samhället är uppbyggt kring och på kristna värderingar. Vi har helgdagar som utgår från kristendomen som alla nyttjar. Vår forskning har basen i kristendomen och vi alla tillhör kristendomen, på ett eller annat sätt, även om vi inte bekänner oss som kristna. Att inte vara kristen är okej men att inte stå upp för sin etnicitet och försvara Sveriges religiösa bakgrund är illa. Det leder till att islamistiska krafter kan ta över även i Sverige på sikt. Och det är sannolikt inte något som majoriteten av svenskarna vill, oavsett livsåskådning.

Hitler går igen under täckmanteln Islamiska staten (fd Isis). Kristna i irakiska Mosul har fått den arabiska bokstaven ”n” sprejad på dörren och ultimatum som går ut på att konvertera, betala höga böter eller dö. FN:s säkerhetsråd har fördömt förföljelsen av kristna och nu kräver vi att även Sveriges regering gör det. I riksdagen i dag finns för få partier som står upp för kristna och som aktivt vill arbeta för att förföljelsen av kristna upphör. Kristna Värdepartiet har ett hästjobb att göra i frågan och vi efterlyser stöd från andra partier som vill driva denna kamp med oss. 

Och vi uppmanar nu opinionen att ställa sig bakom en fördömelse av utrensningen av kristna i Mosul. Kristna Värdepartiet vilar på kristna värderingar och vill i huvudsak använda kärleken som vapen genom att exempelvis bevilja asyl vid etnisk utrensning av kristna och aktivt hjälpa dem att komma hit. Gemene man kan använda sin makt via sociala medier och på så sätt hjälpa till. 

Men om ovanstående åtgärder inte hjälper förespråkar vi att militära styrkor går in och tvingar motståndarna att upphöra med utrotningen och förföljelsen av kristna.

Christina Hedlund
Riksdagskandidat Kristna Värdepartiet

/
/
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.