Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Pride handlar om att säga ja till frihet, öppenhet och kärlek"

- 31/07/2014, 16:15 -
Aras Amin, Muf

Aras Amin, Muf

Privat

"Rätten att älska en samkönad person är fortfarande en dröm för många människor runtom i världen", skriver Aras Amin från Muf.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Pride veckan är redan här. Kommuner,bussar, stadshus, företag och organisationer hissar regnbågsflaggan. Alla firaren vecka av jämlikhet, respekt för mänskliga rättigheter och självreflektion. Aktivisteri Sverige har länge kämpat för alla människors lika värde därför ska friheten ivårt land inte tas för givet. HBTQ-personer i Sverige påträffar fortfarandehinder av olika slag, men vi måste tillsammans kämpa för att plocka bort hinderoch istället skapa möjligheter för alla människor.

Det finns fortafarande mångamänniskor runtom i världen som saknar sina grundläggande rättigheter, nämligenrätten att älska den man vill. HBTQ-aktivister som finns på plats eller i exilska beundras för sin kamp för alla människors lika värde. De har vetskap omriskerna men ändå fortsätter sin kamp. Risker som att hamna i fängelse,isoleras från samhället men även straffas till döden. Allt detta bara på grund av att deutmanar olika samhällens föråldrade normer och kräver sin rätt. 

Rätten att älskaen samkönad person är fortfarande en dröm för många människor runtom i världen.Vi måste se till att denna dröm blir en verklighet genom att visa vårt stödtill HBTQ-personer och aktivister som kämpar dagligen för sina rättigheter motolika världsregimer. Stödet kan visas på olika sätt men även genom att delta i Pridefestivaleni Stockholm.

Stockholms Pridefestival handlar bland annat om att skicka en signal till världsregimer och säga nej till all typ av tortyr,diskriminering och straff mot HBTQ-personer. Det handlar om att säga ja till frihet,öppenhet och kärlek. Låt oss visa vår respekt och beundran till all typ avkärlek genom att delta i en av världens mest viktigaste festival.

Aras AminMuf