Torsdag 16 Sep
Stockholm

"Nej, gayrörelsen ska inte bojkotta Israel"

Tobias Petersson, talesperson för Perspektiv på Israel och pridefirare
Tobias Petersson, talesperson för Perspektiv på Israel och pridefirare. Foto:

"Fienden Hamas är en omänsklig, homofob och rasistisk rörelse som vill utrota både homosexuella och judar", skriver Tobias Petersson, talesperson för Perspektiv på Israel.

Kommentera (108)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Detär beklämmande för mig, både som HBT-person och som pro-israel,att läsa Disa Kammars Larssons och Ylva Sjölins debattartikel omatt Stockholm Pride bör visa ”solidaritet med Palestina”.

Iartikeln lyfter skribenterna fram BDS (bojkott, deinvestering ochsanktioner) mot Israel som ett sätt att visa solidaritet med denarabiska befolkningen i Gaza och på Västbanken (Judeen ochSamarien). BDS skulle dock drabba araberna som jobbar i israeliskaföretag hårt. Men jag antar att det inte är arabernas väl som äri fokus för BDS-rörelsen utan istället att bojkotta Israel tillvarje pris.

DisaKammars Larsson och Ylva Sjölin nämner det stora antalet dödsoffer.Ja, det stämmer att många människor har dött och många harskadats under Israels defensiv i Gaza mot terrororganisationen Hamasraketangrepp mot den israeliska civilbefolkningen. Många av de somdött i Gaza är också Hamas krigare. Tyvärr har det också blivitmånga civila dödsoffer för att Hamas skjuter sina raketer fråncivila områden, sjukhus och skolor. Dessutom har Hamas grävttunnlar från civila byggnader in i Israel för att kunna röva bortisraeler och utföra massakrer. 

Israel utkämpar därmed inte ettkrig mot civilbefolkningen i Gaza utan mot mordiska terrorister somoffrar sina civila. Fienden Hamas är en omänsklig, homofob ochrasistisk rörelse som vill utrota både homosexuella och judar.Israels försvar bekämpar alltså en fiende man har gemensam med deninternationella HBT-rörelsen.

Varjedag, i stort sett varje timme, får jag Red Alert på min telefongenom en app som visar varje gång Hamas skjuter raketer mot Israel.Israelerna har oftast bara några sekunder på sig att söka skyddfrån det att larmet går. Tänk er att leva under dessaförhållanden. Det är ohållbart och raketattackerna måstestoppas. Israel har legitima skäl att försvara sig. Tack och lovhar israelerna ordentliga skyddsrum, vilket inte de civila i Gazahar. Trots att Sverige varje år ger hundratals miljoner kronor ibistånd till både Västbanken och Gaza, så finns inte ett endasvenskt biståndsprojekt som specifikt finansierar byggandet avskyddsrum. Hamas och den Palestinska myndigheten har dock ett ansvaratt själva skydda sin egen befolkning. Det ansvaret har de intetagit. Det ansvaret har istället Israel fått ta på sig genom attförvarna om var man ska slå till så att antalet civila dödsofferkan minimeras.

Israelhar också precis utanför gränsen till Gazaremsan låtit sätta uppett fältsjukhus där skadade civila Gazabor får vård. Transportermed förnödenheter och medicin har anlänt till Gazaborna via Israelunder hela den nödvändiga militära operationen medan Hamas låtitdet regna ner raketer över Israel. Israelerna glömmer inte bort attvara humana även när deras land är under attack.

ViHBT-personer ska stå upp för humana stater där vår kärlek kanvisas öppet och där det finns politiker som ständigt jobbar föratt stärka våra rättigheter. Israel är ett av de främstaländerna i världen när det gäller HBT-rättigheter och Israel tarvår rättighet att få manifestera vår kärlek på oerhört stortallvar. 

Jag har marscherat och manifesterat i prideparader i både iTel Aviv och Jerusalem och jag blir alltid så stolt över allt somden israeliska HBT-rörelsen åstadkommit där. Förutom att araberoch judar möts på gayklubbarna i Tel Aviv, Jerusalem och Haifa, såhar araberna sina egna HBT-organisationer i Israel och sina egnafester. Detta är möjligt för dem bara i Israel i hela regionen.Israel är det enda land i Mellanöstern som ger HBT-personerrättigheter och skydd. I Gaza kan man fängslas om man är HBT ochden Palestinska myndigheten ger befolkningen inga som helstHBT-rättigheter. HBT-rörelsen borde högljutt kritisera Hamas ochden Palestinska myndighetens kränkningar av mänskliga rättigheterför HBT-personer.

Närjag såg prideparaden i Stockholm igår blev jag förfärad. Ettekipage höll upp den palestinska flaggan och skanderade samtidigt”bojkotta Israel” och ”leve intifadan”. Intifada innebärvåldsamma palestinska upplopp mot Israel. De två intifador som ägtrum har resulterat i många dödsoffer på både den israeliska ochpalestinska sidan. Glorifiering av intifadan är inget annat änglorifiering av terrorism. För glorifiering av terrorism finns detinte någon plats inom gayrörelsen.

StockholmPride bör varken bojkotta Israel eller låta prideparaden bli enarena för de som glorifierar intifada.

TobiasPetersson,
talespersonför Perspektiv på Israel och pridefirare

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (108)
Kopiera länk
Dela