Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stockholmsalliansen: "Kalla till extra partistämma, Jonas Sjöstedt"

- 06/09/2014, 18:34 -
Erik Slottner (KD), Lotta Edholm (FP), Per Ankersjö (C) och Sten Nordin (M) skriver öppet brev till Jonas Sjöstedt (V).

Erik Slottner (KD), Lotta Edholm (FP), Per Ankersjö (C) och Sten Nordin (M) skriver öppet brev till Jonas Sjöstedt (V).

Faksimil TT Nyhetsbyrån

Representanter från Alliansen i Stockholms stad skriver öppet brev till Jonas Sjöstedt (V) och uppmanar honom att ta sitt förnuft till fånga i frågan om det fria skolvalet.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hej Jonas Sjöstedt!

Den 14 september är det val. Vänsterpartiet har inför detta deklarerat att man tänker avskaffa det fria skolvalet. Ett vallöfte som väcker stor oro bland föräldrar, elever och lärare runt om i hela Sverige.

I dag går 11 188 förskolebarn, 14 379 grundskoleelever och 12 924 gymnasieelever i någon av Stockholms alla fristående förskolor och skolor. Förskolorna och skolorna har valts av föräldrar och elever av många olika skäl. Det är det fria skolvalet och insikten om att skolan blir bättre och att fler elever kommer till sin rätt om de får välja mellan olika skolor, som är orsaken till de fristående alternativens framgång.

Nu hotar Vänsterpartiet dessa skolor och därmed vardagen för alla barn och elever som går i dem. Inte för att där finns svaga skolresultat eller dåliga studiemiljöer. För sådana påståenden finns ingen grund. Ditt och ert motstånd är ideologiskt och handlar kort sagt om ni tycker det är viktigare att politikerna väljer vilken skola våra barn ska gå i, inte att detta beslut fattas av föräldrarna och eleverna själva.

Vänsterpartiet hotar med detta friheten och framtiden för föräldrar, barn och elever i hela Stockholm. Vi kommer därför att ta debatten med dig inför valdagen. Vi kommer att försvara barn och föräldrars rätt att välja skola. Men det finns också en annan procedur som kan skingra oron.

Så här gör ni:

Kalla till extra partistämma

Låt partistämman dra tillbaka ditt hot mot det fria skolvalet. Respektera att olika familjer och elever vill och har rätt att välja olika skolor för sina barn. En mångfald av förskolor och skolor utvecklar också både innehållet och resultaten till fördel för alla barn och ungas framtid.  

Presentera din nya insikt.

Klart!

Med detta får inte bara stockholmarna, utan hela svenska folket, fortsätta att välja förskolor och skolor. Och i Stockholm hotas inte framtiden för alla fristående alternativ som bidrar till valfriheten och mångfalden. Bra va?

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

Med vänliga hälsningar

Alliansen i Stockholms stad:

Sten Nordin (M)

Lotta Edholm (FP)

Per Ankersjö (C)

Erik Slottner (KD)