Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Skänker du pengar för att hjälpa på plats, kära SD-väljare?"

- 22/09/2014, 10:26 -

Privat/TT

"Om varje SD-väljare gav en sådan liten peng som 100 kronor i månaden till FN:s flyktingorgan UNHCR skulle de tillsammans bidra med över 856 miljoner per år till de som är kvar i landet och i närområdena", skriver Jessica Johansson.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vihar i åtta dagar vaknat upp till ett Sverige där Sverigedemokraternaär det tredje största partiet i vår riksdag, där 713902 väljare i vårt land röstade på partiet som säger sig viljahjälpa fler flyktingar i deras närområden. Det är också detargumentet som hörts mest bland SD-politikerna i debatterna samt hosderas väljare som argumenterar på sociala medier. Men vill deverkligen göra det?

Atthjälpa fler innebär bland annat att ge tillräckligt med biståndsom behövs och vara ett stöd till de som tagit sig hela vägen hit.FN:sflyktingorgan har beräknat att de behöver 41 miljarder kronor extrai bistånd för att kunna utföra det SD vill framhäva, nämligenhjälpa de nödställda i närområdena. 

SD vill ge 5,5 miljarderunder hela mandatperioden för detta ändamål samtidigt som dekraftigt vill begränsa asylinvandringen till Sverige. Detta skulleinnebära ett ännu högre tryck på grannländerna där 1 160 000flyktingar i dag befinner sig i Libanon och 610 000 i Jordanien. 

Totalt är i dag tre miljoner syrier redan på flykt i grannländernasom förutom de redan nämnda även inkluderar Irak, Turkiet ochEgypten. Statistiken visar att vi behöver göra det motsatta;nämligen lätta trycket på grannländerna. Sverige har tagit emot36 600 syriska flyktingar sedan 2011 och för 2014 beräknades23 000 till komma från Syrien, där anhöriga till de som redanbeviljats uppehållstillstånd i Sverige är den största gruppen.Anhöriga som enligt SD ska stängas ute från sina familjer.

Omalla de SD-väljare verkligen står bakom politiken som de påstårsig att ha: en vilja att hjälpa fler på plats så har jag här ettförslag och väljarna behöver inte ens vänta på att SD fårmajoritet i riksdagen, detta kan SD-väljarna redan göra nu, i dag. 

Om varje SD-väljare gav en sådan liten peng som 100 kronor imånaden till FN:s flyktingorgan UNHCR skullede tillsammans bidra med över 856 miljoner perår till de som är kvar i landet och i närområdena. Det som derasasylpolitik går ut på. Jag har redan skänkt 200 kronor tillSyriens flyktingar och blivit månadsgivare till UNHCR som kommer få250 kronor av mig framöver. 

Jag, som inte röstade på SD i valet,är redan nu med och hjälper fler flyktingar på plats. KäraSD-väljare, är du?

Jessica Johansson,
Fotograf, skribent och stylist

Skänker du pengar till UNHCR?