Onsdag 28 Sep
Stockholm

"Jag vägrar integreras i det borgerliga klassamhället"

Ibrahim Alkhaffaji
Ibrahim Alkhaffaji. Foto: Privat

"Bara när vi avskaffar kapitalism och får en socialistisk och vänsterfeministisk integrationspolitik kan samhällsproblemen lösas. Upp till kamp!", skriver Ibrahim Alkhaffaji.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Ibrahim Alkhaffaji är vänsteraktivist och antirasist, med engagemang i Vänsterpartiet.

Följ honom på Twitter: @Marksisten

Jag vill inte integreras. Integreras i vad? I den borgerliga kulturen, i rasismen? I klassamhället? I massarbetslöshet? Jag vägrar! 

Min ambition är att förändra samhället från grunden. Alltså är integration inget jag strävar efter i det borgerliga samhället. Bara när vi avskaffar kapitalism och rasism blir integration möjlig. Integration i det borgerliga samhället, med sin strukturella rasism, är omöjlig. Jag vill inte integreras i samhället eftersom jag då skriver under på rådande normer. 

Jag tvingas att skriva under patriarkala strukturer. Jag skriver under att det är okej att kvinnor tjänar mindre än män. Jag skriver under att det är okej att kvinnor går hem otrygga, samtidigt som inget konkret görs. Jag vägrar! 

Bara med en inkluderande, socialistisk feminism kan vi bekämpa de patriarkala strukturer som väldigt ofta är rasistiska. Hur ska en beslöjad kvinna känna sig integrerad när slöjan som hon bär blir avsliten? Endast en klassmedveten, antirasistisk feminism kan pusha tillbaka de rasistiska och patriarkala strukturerna. 

Jag vill inte integreras. Jag tvingas i så fall att skriva under de rasistiska strukturer som jag dag in och dag ut utsätts för, och som jag motarbetar. Jag tvingas acceptera att bruna kroppar exploateras av arbetsköpare som anser att de inte är värda kollektivavtal. Jag tvingas acceptera att de jagas i Stockholms tunnelbana. Jag skriver alltså under att det är okej att romer registreras. Jag vägrar! 

Jag vill se en socialistisk antirasism som tar kampen för den rasifierade arbetarklassen. En rörelse som förstärker fackföreningarna som ska bekämpa rasism på arbetsplatser och bland arbetsköpare. Om jag integreras, innebär det att jag godkänner kapitalismens tvång till lönearbete, och därefter exploatering. Eller ännu värre - tvingas att godkänna kapitalismens massarbetslöshet. Nej jag vill inte integreras. Jag vägrar! De normer och strukturer som jag motarbetar finns i ert samhälle, icke mitt. En integration som inte är jämlik, är inte eftersträvansvärd. Jämlikhet kan inte nås i det borgerliga samhället. Endast en socialistisk, vänsterfeministisk, antirasistisk integrationspolitik kan lösa problemen. Upp till kamp!

Ibrahim Alkhaffaji

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.