Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Unionen Stockholm: "Facket måste aktivt bekämpa rasism"

- 15/10/2014, 10:15 -
Samuel Somo, kommunikatör på IOGT-NTO och förtroendevald och medlem i Unionen

Samuel Somo, kommunikatör på IOGT-NTO och förtroendevald och medlem i Unionen

Malin Huusmann / Malin Huusmann

"Fackets roll mot rasism är viktigare än någonsin. Som partipolitisk obunden organisation ska vi vara den ledande kraften i arbetet mot rasism på arbetsplatserna", skriver sex representanter för Unionen Stockholm.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Unionen Stockholm ären partipolitisk obunden organisation, men vijobbar dagligen med påverkan och demokrati. Tillsammans med våramedlemmar och förtroendevalda vill vi stärka arbetet motrasism och diskriminering i arbetslivet.

Under Unionen Stockholmsregionråd i april 2014 uppstod en livlig debatt som ledde fram tillett uttalandemot rasism och för alla människors lika värde.

Vi vill särskilt lyftatre punkter från uttalandet:
 - Unionen Stockholm är mot rasism. Unionen Stockholm är för alla människors lika värde.

 - Våra stadgar är tydliga: ”Unionen är en medlemsstyrd organisation som bygger på solidaritet och värderingar som värnar grundläggande demokratiska principer i samhället samt respekten för jämställdhet, jämlikhet och mångfald samt alla människors lika värde.”

 - Vi är ett fackförbund för alla som delar våra värderingar – men vi passar inte för dem som har en människosyn i strid med dessa.

Det var lätt för ossatt ta antirasistisk ställning på vårtregionråd. Vi uppmuntrar trots det till diskussion och eftertanke –på våra arbetsplatser och i vår organisation om vad vår hållninginnebär i praktiken.

Vi vill uppmana våramedlemmar att ta ställning för allas likavärde. Tillsammans kan vi arbeta för att rasism inte ska växa påarbetsplatserna.

Ett exempel på hur vitillsammans arbetar mot rasism är 10 konkreta tips och verktygi form av en checklista. Checklistan är framtagen tillsammans medförtroendevalda och medlemmar.

Några exempel frånchecklistan:
 - Kom ihåg att ursprungsland och religion inte behöver hängaihop. Att någon är född in i en religion innebär inteatt personen är praktiserande, eller ens religiös.

 - Om någon upplevt en situation som diskriminerande ellerrasistisk, ta personens berättelse på allvar.

 - Skratta inte med om det dras skämt i fikarummet som bygger på rasism eller etniska stereotyper. Tala om att du inte uppskattar skämten.

Våra medlemmar är vårstyrka. Genom att aktivt ta ställning- påarbetsplatserna- sätter våra medlemmar tydligt människors likavärde, före fördomar, okunskap, hat och rädsla.

På Unionen Stockholm ochi vår regionstyrelse har vi en öppen dialog om hur vi kan ligga iframkant när det gäller att arbeta för allas lika värde.Tillsammans med våra medlemmar är vi starka mot rasism och förallas lika värde.

Samuel Somo, kommunikatörpå IOGT-NTO och förtroendevald och medlem i Unionen
Hans Fryklund, ordförande UnionenStockholm
Anne Thelander, ansvarig förlikabehandling, regionstyrelsen Unionen Stockholm
Claes Tullbrink, vice ordförande UnionenStockholm
Maria Nilsson, vice ordförande UnionenStockholm
Karin Skånberg, regionchef UnionenStockholm

Bör facket arbeta mot rasism?