Deqa Mohamed Abukar
Deqa Mohamed Abukar - Foto: Privat

"När får jag vara sjukskriven från diskriminering?"

Deqa: "Vad händer med oss som bär dessa markörer som polismännen letar efter? Vi som är svenska medborgare. Vi som våra yttre markörer avspeglar skyldighet".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Efter vår stora förlust under valet trodde jag att vi skulle enas. Kanske är det LAGOM nog nu att försöka omvärdera våra värderingar kring de mänskliga rättigheterna? För inte så längesen stod det i tidningen att Sverige har gått med på ett europeiskt avtal om att hitta papperslösa. Reva - inte nu igen! 

Med projekt som detta har myndighetspersoner rätten att kränka de mänskliga rättigheter utan att ställas till svars för det. 

De papperslösa må inte ha rätten att vistas i landet men de har rätten till att vara människor och behandlas som sådana. Dock vad händer med oss som bär dessa markörer som polismännen letar efter? Vi som är svenska medborgare. Vi som våra yttre markörer avspeglar skyldighet. Vi som redan utsätts för blickar och glåpord, vi som redan pekas ut som avvikande, ska vi nu ställas till svars och få det bekräftat? 

Får jag säga emot eller ifrån när mitt legitimation blir ombett av polismännen? Om jag frågar varför just mig, vad kommer jag att få för svar då? Jimmie Åkesson säger i dag att hans psykiska hälsa är effekten av motståndarnas försök för att stoppa SD:s framgångar. Hur tror du då att vi mår kära Jimmie? Ert partipolitik försöker stoppa mina framgångar, till och med mitt liv. När får jag vara sjukskriven från diskriminering? 

Att skämta med vänner varje gång man ser en vakt om reva må vara standard nuförtiden men innerst inne någonstans vet man att chanser för en ung, svart beslöjad kvinna som jag riskerar varje dag att bli berövad på den lilla tillhörigheten jag lyckats att bygga upp. Frågan är bara hur länge ruinerna kommer att hålla.

Det som lockar asylsökande mest till landet är det som driver andra bort. Landet som säger sig ha fri religion utövning och fri talan är den som exkluderar en mest för det. En förebild för västvärlden men en besvikelse för den invandraren som kom hit för fristad. 

Deqa Mohamed Abukar

/
/
/
Borde Reva stoppas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.