"På vilket sätt stärker ni kvinnor genom att förnedra männen?"

Anna Wolf (FP): "Om vi vill ha respekt får vi ge respekt. Om vi vill ha rättigheter får vi ge rättigheter. Om vi ger skit, får vi skit tillbaka. Enkel logik."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Här kan du läsa Anna Wolfs blogg: annalytikern.wordpress.com

Jag gissar att Magda och Matilda ärtvå unga kvinnor som vill bli tagna på allvar. Jag gissar attdom vill göra skillnad och att dom vill stärka kvinnans rätt isamhället och i världen. Jag utgår från att deras intentioner är goda, för det måste en trots allt göra med människor som ännuinte bevisat motsatsen.

Vad jag inte för fem öre förstår ärderas tillvägagångssätt. 

När jag gick i skolan var jag mobbad.Det var för jävligt. Det sved och gjorde ont och satte rätt djupaärr i min själ. Ärr som fortfarande sitter kvar och som lättöppnas upp till sår när livet blir för tufft. 

Dennaerfarenhet gör att jag kämpar än hårdare för att mobbing ska blimer uppmärksammat och en, i en utopi, utrotad företeelse. Vad dessaerfarenheter definitivt inte ska användas till är hämnd ellerbitterhet. Dom ska inte ge mig rätten att behandla andra illa,enbart för att jag blivit illa behandlad.

Jag som offer för mobbing har ingenrätt att göra andra till offer för mobbing.

Så, varför är det så vanligt attkvinnor som ser sig som offer för ett icke jämställt samhälle sågärna gör männen till nya offer för detsamma?  På vilket sättgynnas kvinnans ställning i samhället av att kvinnor tar sig rättenatt behandla män på exakt det sätt dom fördömer männen för attbehandla kvinnan på?

Om vi vill ha respekt får vi gerespekt. Om vi vill ha rättigheter får vi ge rättigheter. Om vi ger skit, får vi skit tillbaka.Enkel logik. 

Så, Magda och Matilda. På vilket sättstärker ni kvinnans ställning i samhället genom att förnedramännen som ett kollektiv?

Anna Wolf,
Liberalerna

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.