Stockholm

Tiffany Lindfors: "Feminismen skapar hat mellan könen"

Tiffany Lindfors
Tiffany Lindfors. Foto: Privat

Tiffany Lindfors: "Alla kvinnor är inte lönediskriminerade, alla män våldtar inte. Det här är en av de viktigaste anledningarna till varför feminism inte är rätt för Sverige."

Kommentera (131)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Tiffany Lindfors är 18 år gammal och är medlem i Centerpartiets ungdomsförbund.

”Män objektifierar kvinnor”. Den här meningen har jag hört många gånger förut. Visst är det intressant hur vissa människor kan dela in alla män i en grupp och säga att alla dessa objektifierar kvinnan? Det finns män som objektifierar kvinnan och det finns män som inte gör det. Men ändå pratar man om att hela gruppen ”män” objektifierar kvinnan. 

Jag tror att det är farligt att man drar genomsnitt i grupper och generaliserar. Detta gör att det i stället bildas hat emellan mig och alla män, eftersom att jag tänker att alla män objektifierar mig. Det är fel. 

Feminism står för kvinnans jämställdhet med mannen. Det betyder alltså att båda könen ska vara jämställda med varandra. Inget kön ska vara över eller under det andra. Det ska vara lika. Även om jag håller med om att det bör vara jämställt mellan könen så är inte feminism rätt för Sverige. 

Problemet med feminism är att feminister kategoriserar upp oss människor i två olika grupper: män och kvinnor. Det pratas om att ”Män misshandlar kvinnor”, ”Kvinnor är lönediskriminerade”, ”Män våldtar kvinnor”. 

Nej! Alla män misshandlar inte kvinnor, alla kvinnor är inte lönediskriminerade, alla män våldtar inte. Det är en individ som misshandlar, lönediskriminerar och våldtar. Varför pratar man inte om den individen som faktiskt utfört dessa handlingar. Måste man dra ett genomsnitt i hela gruppen ”män” för att en individ har gjort något ont? 

Jag anser att detta är djupt problematiskt och att det här är en av de viktigaste anledningarna till varför feminism inte är rätt för Sverige. Vi behöver ett Sverige där vi kan ställa individer mot varandra därför är ekvalism det rätta sättet för att Sverige ska bli ett jämställt land.

Så snälla, sluta kategorisera och kollektivisera människor.  När du pratar om att män gör si eller så – pratar du om din pappa, storebror, farbror eller kollegan. 

Tiffany Lindfors

Skapar feminismen hat?
Tack för din röst!
Kommentera (131)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.