Söndag 5 Dec
Stockholm

IRM: "Rasistsajterna är SD:s gräsrötter"

Henrik Johansson: "Om SD hade fördömt dessa sidor hårt och konsekvent så kanske vi kunnat undvika mycket lidande och rädsla, men nu är så inte fallet"

Kommentera (65)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Henrik Johansson är skribent på och grundare av Inte Rasist Men.

Följ honom på Twitter: @mrhenko123

Då har det alltså hänt igen, för vilken gång i ordningen är vi osäkra på, men än en gång har det avslöjats att SD använt rasistiska bloggar som sin egen propagandamaskin. Denna gång handlar det om tronarvingen till SD-tronen, Mattias Karlsson, som använt Politiskt Inkorrekt (PI) för att ge fotsoldaterna sina dekret. Låt oss en gång för alla reda ut relationen mellan SD och Avpixlat/Politiskt Inkorrekt i hopp om att vi slipper se SD krampaktigt påstå att man inte hör ihop med dessa rasistiska vattenhål.

Samarbetet började tidigt med att Kent Ekeroth uppmanade SD:s representanter under ett landsmöte att donera pengar till PI, ett stöd som senare utvecklades till att bröderna Ekeroth hjälpte PI med ett donationskonto. Utan att virra in oss i exakta datum så blir även dåvarande SD-politikern Chang Frick inblandad i PI:s redaktionella arbete och SD:s presstjänst, via Christoffer Dulny, får en egen mejladress hos PI. 

Allt detta sker såklart med ledningens goda min (för ni tror väl inte på allvar att SD:s ledning inte visste vad sin presstjänst sysslade med?). Denna direktkanal upprättades i syftet att använda Sveriges största rasistiska blogg som sin egen propagandamaskin och rekryteringsbas. Men säg den rasistiska lycka som varar. Snart försvinner PI och Avpixlat tar dess plats. Skillnaden från tidigare är att SD nu är mer på hugget, mer specifikt Kent Ekeroth som redan från start går in och stöttar bloggen med sitt eget konto. 

I ett sömndrucket tillstånd erkänner Ekeroth till och med att Avpixlat är ”mitt egna initiativ och projekt”, ett erkännande han senare tar tillbaka. Men det tar inte långa stunden innan nya uppgifter läcker ut, denna gång presenterar Aftonbladet mejlkonversationer mellan Avpixlat och Ekeroth som visar att han styr innehållet och arbetssättet på sidan. Trots allt detta nekar SD till all sammankoppling med dessa rasistiska dyngspridare. Det är en fristående redaktion som vi inte styr över menade SD.

Samarbetet pågår såklart ännu i dag, det var inte länge sedan det uppdagades att Ekeroth skulle upptaxeras för pengarna som gick via hans konto till Avpixlat och att han lämnat in en registrering av Avpixlat som varumärke.

Avpixlat och PI är SD:s svar på samarbetet mellan Sossarna och LO. Båda är fristående organisationer, men har inflytande över varandra genom att ha folk i båda lägren och pengar flyttas mellan parterna. Man använder varandra som rekryteringsbaser och sprider sitt budskap på varandras plattformar. Exakt så ser samarbetet ut, fristående organisationer som i högsta grad har inflytande på varandra, lever sida vid sida och åtnjuter varandras sällskap.

Det råder dock en stor skillnad mellan LO och Avpixlat, LO är inte en rasistisk organisation som bland - mycket – annat hänger ut 16 åriga flickor som våldtas på film. Eller målar ut muslimer som galna våldtäktsmän inför sina 200 000 medlemmar. S har inget att skämmas för när de blir konfronterade med uppgifter om sitt samarbete med LO, det har däremot SD när de konfronteras med uppgifter om sitt samarbete med rasistiska bloggar. SD har också en skuld i vad som sker på dessa bloggar. 

Utan SD:s stöd så hade kanske några av alla de våldtäktshoten som riktats mot barn, på grund av Avpixlats uthängningar, undvikits. Om SD hade fördömt dessa sidor hårt och konsekvent så kanske vi kunnat undvika mycket lidande och rädsla, men nu är så inte fallet. I stället rycker SD på axlarna eller som bäst påstår man i svaga ordalag att man ogillar en enskild publicering.

Men det stora problemet kvarstår, det rasistiska hatet får fortsätta flöda med SD:s stöd och goda minne.

Henrik Johansson,
Interasistmen.se

Är det ok att ett riksdagsparti har kontakt med en hatsajt?
Tack för din röst!
Kommentera (65)
Kopiera länk
Dela