Söndag 9 Maj
Stockholm

Teodor Stig-Matz: Öppet brev till Sveriges riksdag

"En överväldigande majoritet av folket vill inte ha med Sverigedemokraterna att göra. En överväldigande majoritet av folket vill inte ha kaos"

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Hejalla ledare för riksdagspartier med rötter i demokratiskavärderingar. Jag hoppas att ni har det bra, och att topplönerna viger er räcker till att köpa julklappar.

Nuråkar det vara så att ett parti med värderingar de flesta av ossmedborgare tycker är hemska håller på att ställa till med enväldig massa oreda. Och jag tror de flesta håller med mig när jagsäger att det skulle vara väldigt skönt om ni kunde ta tag i det.

Jagvet att ni bråkar om en massa saker, men jag vet också att detfinns ett par saker ni håller med om. Ni vill att Sverige skafortsätta vara ett tolerant och öppet land. Ett land som inte barabryr sig och sig självt, utan även hjälper och tar emot andra. Nivill också att Sverige ska fortsätta vara ett fungerande land.Tågen ska gå på morgonen och skolan ska inte bli sågad iinternationella rapporter.

Varförblev ni egentligen politiker? Eftersom jag vet att ni alla är mycketbegåvade människor, som hade kunnat jobba i den privata sektorn ochhaft mycket högre löner, så tror jag inte det var ett ekonomisktbeslut. Jag tror inte heller ni blev politiker på grund av Brommaflygplats, eller för några skattekronor åt höger eller vänster.Jag tror ni blev politiker för att ni ville göra världen iallmänhet och Sverige i synnerhet till en bättre plats. Det vardärför vi valde er. För att vi tror att ni är de som är bästlämpade att föra landet framåt. Jag vet att ni har olika vägarför att göra det, men jag vet också att kaos och nyval inte kommerföra oss någonstans.

Sverigedemokraternapratar ofta om era partier som en sjuklöver. På ett sätt har defaktiskt rätt. Den värdegrund som era politiska partier vilar påkommer från ett helt annat ställe än den deras gör. DärSverigedemokraterna vill skicka hem människor till krig och död, såvill ni välkomna och hjälpa dem. Jag tror och hoppas att denskillnaden är lika viktig för er som den är för mig, och allaandra som valde att rösta på er.

Jagvet inte om ni tittar på TV-serien Paradise Hotel. Det är ettprogram där tio unga svenskar befinner sig på ett hotell. Den sominte hittar en partner åker ut. Ofta gaddar nio personer ihop sigför att få en person hemskickad. Jag vet att det låter taskigt,men ibland måste man vara taskig – och eftersom jag vet att ingenav er vill stå i par med Sverigedemokraterna, så tror jag ni kanlära er något av Paradise Hotel.

Enöverväldigande majoritet av folket vill inte ha medSverigedemokraterna att göra. En överväldigande majoritet avfolket vill inte ha kaos. Jag vet att riksdagen inte fungerar som endokusåpa. Jag vet att det inte går att skicka hem partier barasådär – men jag skulle bli otroligt glad om ni alla fall försöktepakta bort Sverigedemokraterna från makten.

Vänligahälsningar,
TeodorStig-Matz, student

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela