Lördag 8 Maj
Stockholm

"Glöm inte att det är invandringspolitiken som är extrem, inte Sverigedemokraterna"

REPLIK. Pontus Andersson (SDU): "Jag tackar ja till inbjudan och kommer gärna förbi för en kopp kaffe där Lisa Linder förklarar för mig varför vi ska ha fortsatt massinvandring trots bostadsbrist och trots massarbetslöshet"

Kommentera (103)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Någonstans hade jag ändåförhoppningen om att debatten tagits till en högre nivå än denLisa Linder har i hennes debattartikel, tyvärr hade jag fel. Attjämföra vår invandringskritik med nazism är inte barahistorielöst utan även ett hån mot de som drabbats av verkligrasism eller nazism.

LisaLinder påstår i sin debattartikel att Sverigedemokraterna är ettfascistiskt parti och detta påstående är givetvis felaktigt.Fascismen är en antidemokratisk, revolutionär och modernistiskideologi som förespråkar centralisering och har en ekonomiskgrundsyn som är nationalsyndikalistisk. Sverigedemokraterna är ettdemokratiskt parti, som förespråkar förändringar i små steg ochvår syn på kulturen är traditionalistisk. Vi önskar ökatkommunalt självbestämmande, fler folkomröstningar och vårekonomiska politik är marknadsekonomisk.


Min förhoppning är attfler än de över 800,000 väljare vi har idag hinner inse att denmigrationspolitiska situation Sverige befinner sig i idag inte ärhållbar. Under nästa år beräknas över 100,000 människor sökaasyl i vårt land, samtidigt har vi en bostadsbrist som innebär attunga måste bo hemma hos sina föräldrar betydligt längre ännormalt och vi har en arbetsmarknad som innebär att unga behöverflytta till Norge för att hitta ett arbete.

Någonstans måste deandra partierna komma med konkreta lösningar på detta problem, varska dessa över 100 000 asylsökande bo? Hur ska vi ha råd attförsörja alla? Sverigedemokraterna är det enda parti som gjortseriösa beräkningar på hur mycket denna politik kostarskattebetalarna och sett till en fyraårsperiod ska vi kunna spara152 miljarder kronor på en minskning till en nivå som Danmarkligger på. Detta ger oss ett enormt reformutrymme som innebär attvi kan vi satsa pengar för att lösa de problem som finns i vårtland idag, samtidigt som vi kan hjälpa många fler flyktingar påplats i närområdet.

Glöm inte bort att detär Sveriges invandringspolitik som är extrem, inteSverigedemokraternas. Vår invandringspolitik är standard i deflesta EU-länder och att påstå att exempelvis Finland och Danmarkär nazistiska länder är givetvis helt absurt.

Att Lisa Linderförmodligen överhuvudtaget inte har läst vårt partiprogram ärinte förvånande med tanke på vad hon skriver. Men jag tackar jatill inbjudan och kommer gärna förbi för en kopp kaffe där Lisaförklarar för mig varför vi ska ha fortsatt massinvandring trotsbostadsbrist och trots massarbetslöshet.

Pontus Andersson,
2:e viceförbundsordförande SDU

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (103)
Kopiera länk
Dela