Tisdag 18 Maj
Stockholm

"Vet ni, regeringskrisen är inget annat än vårt eget ansvar"

Louise Grabo (CUF): "Men vi har fått en andra chans. Vi har fått ett extraval om tre månader och det finns chans till förändring"

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Vems ansvar är det att vi har enregeringskris och att det leder till ett omval? Är det densittande regeringen med Stefan Löfven i spetsen, är det Alliansenför att de inte röstade på regeringens budget eller är detSverigedemokraterna som med sin starka vågmästarroll fällderegeringens budget?

Vet ni, det är inget annat än vårt egetansvar. Det är ett kollektivt ansvar och nu får vi ta vårkollektiva bestraffning. Instabilt politiskt läge som sällantidigare skådats i svensk politik och som nu har lett oss till nyvalden 22 mars. Men hur kunde det bli såhär? Jo den 14 september 2014för lite mindre än 3 månader sedan lade 13 % av de som röstade iSverige sin röst på ett främlingsfientligt parti.

Människor var trötta på dagenspolitik, de ville visa sitt missnöje och röra om lite i grytan.Därför röstade 13 % av befolkningen på Sverigedemokraterna ochhär står vi idag med ett oseriöst parti i riksdagen. Ett parti sominte följer praxis, som gör allt för att ”röra om lite igrytan” och har meddelat att de kommer fälla varenda regering sominte minskar invandringen. Förlåt Sverigedemokraterna men detta ärinte Paradise Hotel där man kan komma in, uttala sig klantigt ochuppföra sig illa för att sedan på något outgrundligt vis ändåfå stanna kvar i paradiset, eller jo förresten tydligen är det judet.

Tillbaka till vårt gemensamma ansvar.Alltså vi svenska folket, vi har också ett ansvar vi kan inte baralämna in vår röstsedel och hoppas det blir fyra lyckliga år föratt sen skylla på regeringen eller oppositionen om det blirregeringskris. Vi har ett ansvar för varandra och vi har ett ansvaratt hjälpa varandra. I detta fall hjälpa varandra innan valdagen,prata politik i vår vardag. Vi måste få fler människor att förståvad det handlar om och sprida kunskapen. Var inte rädd för attprata politik med dina vänner för det jag ofta märker bland yngreär att det finns en enorm okunskap. Kunskap som man inte kan fåfram genom att googla ”bästa partiet” eller läsa artiklar frånAvpixlat.

Men vi har fått en andra chans. Vi harfått ett extraval om tre månader och det finns chans tillförändring. Vi får gå till valurnorna igen och denna gång berjag er att vi tar ansvar och hoppas att vi har lärt oss av våramisstag. Innan den 22 mars vill jag att vi ska göra politiken tillen angelägenhet för alla. Våga prata politik för då spränger vibarriärer och vi lär oss av varandra. Jag hoppas att detta klurigapolitiska tillstånd kan föra goda saker med sig. Att vi får etthögt valdeltagande och att politiken blir en angelägenhet föralla. För politiken berör alla. 

Louise Grabo,
CUF Västra Götaland

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela