Torsdag 13 Maj
Stockholm

LCHF-Gurun Therese Olofsson: "Barnfetma är barnmisshandel"

Therese Olofsson.
Therese Olofsson. Foto: Privat

"Vi måste komma förbi denna tid där vi tröstar våra barn med tv spel, Ipads, soffmys och sockrade hemmakvällar och förstå att överkonsumtionen är dagens form utav ren barnmisshandel".

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Therese Olofsson är LCHF-guru och driver en blogg där hon skriver om träning, LCHF, viktminskning och hälsa.

Vi går snart in i 2015, och fetman är på god väg att ta över världen. Barnfetman ärnu större än någonsin!

Ett barn på 13 år ska vara fyllt utav glädje, energi och livslust. Så ser sorgligt nog inte sanningen och verkligheten ut idag. Det finns idag barn som ligger på sjukhusbäddar med strålkastarljus riktade mot sig, redo för att bli gastric bypas opererade. Ett beslut dom själva varken är mogna eller redo att ta. Ett beslut taget utav sjukvården och föräldrar som enligt mig totalt saknar empati och omdöme.

Vi går snart in i 2015, och i har kunskapen och möjligheten att lära och förstå hur våra kroppar fungerar och vad dom behöver, MEN, vi väljer att skära upp våra kroppar och göra om organ vi är födda med och har haft en funktion sedan urminnes tider. 

Det vi egentligen borde, enligt mig, Therese Olofsson, innehav utav Sverige rekord i viktminskning med ENDAST lågkolhydratkost, göra: Är att inse och förstå hur fel samhället är på väg att gå. I stället för att förstår att rädslan inte ska sitta i att äta fet mat, borde vi inse att vår tids era skövlar människoliv.

När ska vi förstå att konsumtionen av sockret har blivit vardag för oss. Föräldrar som bokstavligen göder sina barn med vardagligt socker för att berömma, lugna, trösta och uppfostra sina barn. 

Det dolda sockret finns i dom färgglada sockersöta flingorna, i mellanmålet, i skollunchen, på middagsbordet och i deras "nyttiga" kvällsmål. Sedan ställer samma föräldrar frågan: Varför mår inte mitt barn bra? Jag vill skrika rakt ut: Sockret, snälla människor, öppna ögonen, det är socker i ALLT! Det är ni som föräldrar som bär ansvaret för utvecklingen utav barnfetma. Den är dessutom på väg att bli en världsepedemi, lika så gällande diabetes typ2.

Det är inte fettet som är farligt. Utan sockret i alla dessa former, modifierad majsstärkelse som tillsätts i precis allt. I dom gulliga och färgglada frukostflingorna, i den nyttiga naturfärgade yoghurten. Men dessvärre är det inte lika gulligt, färgglatt och fluffigt för barnet som är 13 år och mobbad, slagen och nedtryckt i skolan för att den råkar vara fet. Det är inte alls lika färgglatt för barnet som är 13 år, att ligga redo att bli nedsövd och genomgå en operation som föräldrarna och samhället gjort sig skyldiga för. Barnfetma orsakad utav läkarnas, föräldrarnas och skolans blindhet, ignorans för vart vi är på väg, år snart 2015.

Jag, Therese Olofsson, vill inspirera dig som förälder att förstå att sockret är boven, inte fettet! Jag vill inspirera dig att färga ditt barns vardag med det goda och hälsosamma valet och inte med hjälp utav rosa sockerflingor.

Vi måste komma förbi denna tid där vi tröstar våra barn med tv spel, Ipads, soffmys och sockrade hemmakvällar och förstå att överkonsumtionen är dagens form utav ren barnmisshandel. Priset, straffet betalas utav barnet, men valet, kommer ifrån dig kära förälder.  

Jag vill inte trycka ner er som föräldrar utan uppmana er att detta fortfarande går att förändra och rädda. Men, ansvaret och valet ligger i era händer. 
Börja inte på måndag, nästa vecka, eller på en bättre dag. Den bästa dagen och stunden är nu. För jag hoppas att min text här öppnat ögonen och gett dig inspirationen att faktiskt börja, precis nu!

Therese Olofsson, ett föredetta fetto

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela