"Hej Skolverket, jag har testat ert sätt – kan vi testa mitt nu?"

- 23/12/2014, 10:48

Privat

Jakob Karlsson: "Skolan är väl ändå inte till för att man ska lära sig allt utantill. Nämn en vardagssituation där du behöver kunna vem som erövrade Persien år 300 f.kr"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Heltärligt från hjärtat så avskyr jag min lärare. Jag är denpersonen som alltid försöker sköta mig och vara trevlig, är tystnär läraren pratar och respekterar andra. Men när läraren pratarskit om andra personer i min klass bakom deras ryggar blir jag minstlika irriterad som jag skulle blivit om skitsnacket handlat om mig.

Lärarenär trevlig mot mig, men har inget känsla för att förstå sig påandra människors känslor eller beteende. Det känns som att detglada leende hon har ibland bara är en mask över allt hat honegentligen har i rösten. Älskar denna skola på grund av alla bralärare, men här är det svårt att älska eller ens gilla. 

När minlärare ser sig själv som tio gånger smartare än mig är det svårtatt få mig motiverad, men när jag tänker på sättet hon väljeratt bemöta och lära ut elever förstår jag att det är jag som ärtio gånger smartare än henne. 

Att en kvinna skulle vara bättrelärare än en man är skitsnack. Att en man skulle vara bättrelärare än en kvinna är lika mycket skitsnack det. Det är justdenna läraren som fått sin uppgift om bakfoten. Jag önskar jagkunde hjälpa henne men jag vet inte hur. Kanske borde jag skickadenna texten till henne, för att prata face to face är hon ingetvidare på.

Skolanär väl ändå inte till för att man ska lära sig allt utantill.Nämn en vardagssituation där du behöver kunna vem som erövradePersien år 300 f.kr,ja det finns säkert såna situationer, men varför behöver du i såfall kunna det utantill? 

Du är ju en googling från all världensinformation. Är det inte bättre att träna eleven på att hittainformation snabbt, istället för att ge eleven 99 sidor att läsapå som sen blir till 5 frågor du inte har en susning om. Men vadvet jag, jag är ju bara jag.

Jakob Karlsson,
Student