Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frasse Levinsson: Förbjud medelklassen!

1 av 1

Privat

Debatt | 05/01/2015 13:13

Frasse Levinsson: "De kan åka hem till sina villaförorter och dricka bag-in-box och boka så många economy class-resor till Thailand de vill. Men stan och det offentliga rummet ska de hålla sig borta ifrån!"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Dehar blivit så många på sista tiden. De är överallt. Det gårinte att gå till en mataffär eller ett Systembolag utan att se dem.Jag får så dåligt samvete när jag ser dem. Jag pratarnaturligtvis om medelklassen.

Ni vettypen. När man drar på sig sin Ermenegildo Zegna-rock ochpromenerar till Systembolaget för att köpa några härligamagnumflaskor Bollinger av 2004 års årgång så står de där istora klasar och trängs vid 99 kronor och neråt-hyllorna. Jagtycker så synd om dem när de står med ett 59 kronorsvin i varjehand och jämför dem noggrant, som att det på allvar spelar någonroll vilket av de där rävpisset de väljer.

Det ärinte det att det inte är synd om dem. Tvärtom. Det är bara det attjag inte ska tvingas titta på någon filur i Peakjacka varje gångjag är ute och handlar. Om man vill ha pengar så får man faktisktjobba för det. De har ju all makt i världen att förändra sinsituation. Varför blir de inte bara vicedirektörer förmultinationella jätteföretag? Varför ärver de inte enframgångsrik hotellkedja av sin pappa? Eller blir fotbollsproffs iPremier League?

Sedantror jag i och för sig inte att de har det så taskigt ställt somde vill få mig att tro. Jag har nämligen sett att många av dem haregna mobiltelefonen. Så en del av mig tycker att de ska lägga nerden där billigt vin-charaden och unna sig något trevligt frånbeställningssortimentet istället.

Senastigår hörde jag någon sån där medelklasstyp säga till sin kamratatt önskade att han hade råd med en yacht. Då blev jag förbannad.Det väl bara att kavla upp ärmarna? Man kan ju inte bara gå ochslå dank som någon jävla mellanchef och förvänta sig att detbara ska trilla ner en yacht på ens kajplats. Det krävs faktisktatt man anstränger sig lite om man vill komma någonstans här ivärlden. Men att anstränga sig, det är de tydligen helt oförmögnatill.

Därförser jag ingen annan utväg än att de helt enkelt måste förbjudas.De kan åka hem till sina villaförorter och dricka bag-in-box ochboka så många economy class-resor till Thailand de vill. Men stanoch det offentliga rummet ska de hålla sig borta ifrån! Någramänniskor som har det sämre ställt än mig själv vill jag inte hai min åsyn.

Och komnu inte och säga att jag inte har gjort mig förtjänt av minförmögenhet och min sociala ställning. Min farfars farfars farfararbetade som en dåre för att tjäna ihop den.

Frasse Levinsson

Är det orimligt att förbjuda de som har det sämre än dig?