Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Höga skatter är ett hån mot en vinnande politik"

- 13/01/2015, 14:48 -
Carl Kling, ordförande Liberala Ungdomsförbundet Sydnärke

Carl Kling, ordförande Liberala Ungdomsförbundet Sydnärke

Privat

"Men Angelica, jag skickar gärna en kopia av Martin Borgs ”365 sätt att slösa med dina skattepengar” till dig. Hör bara av dig!"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

AngelicaHåkansson skriver i sin senaste debattartikel att vi som förespråkarskattelättnader är emot ett samhälle där sociala skyddsnät ärett faktum. Vad Angelica påstår är naturligtvis helt korrekt, attskatteintäkter gynnar vården, skolan och omsorgen. Att påstå attskattesänkarpolitik skulle krossa skyddsnätet är både fel ochnaivt.

Detfinns många frågetecken gällande huruvida skattelättnader ärlönsamt för välfärden eller inte. Faktum är att underAlliansregeringens två mandatperioder så sänktes skatterna. Dettadessutom den tyngsta finanskrisen sedan 30-talet – ochskatteintäkterna ökade. Ökade skatteintäkter resulterar i precisdet Angelica påpekar. Mer pengar till vården. Vi har dock olikavägar för att nå målet om ökade skatteintäkter.

Receptetär egentligen ganska enkelt. Lyckas man sätta fler i arbete såökar skatteintäkterna. På detta vis har man också möjlighet attge vanliga människor ett större kapital kvar i plånboken. Värtatt notera är också att procentsatsen på skatten inte alltid äravgörande för en bra välfärd. Vad som är direkt avgörande ärhur våra politiker väljer att spendera kapitalet.

Men Angelica, jag skickar gärna en kopia av Martin Borgs ”365 sätt att slösa med dina skattepengar” till dig. Hör bara av dig!

CarlKling,
Folkpartiet