Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi ska aldrig låta nazismen vinna"

- 26/01/2015, 16:17 -

Privat

Sasha Steneram: "Azov och Aidar strider inte för Ukrainas bästa, de strider för nazismen"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Debatten kring att vi ska fråntamänniskors medborgarskap i fall en svensk medborgare åker tillUkraina för att strida är och förblir irrelevant. Vi kan inte tropå att det är lösningen till situationen. Men att diskutera varförde väljer att åka till Ukraina är en mycket mer relevantdiskussion. Vi måste erkänna att anledningen till att de åker ditär inte för landets demokrati eller frihet. Det är för någothelt annat.

Azov och Aidar bataljonerna förenarmänniskor som drömmer om att Ukraina ska bli ett centrum för “deariska” , där de inte accepterar invasionen av svarta, asiater ochså vidare. Nazistiska budskap som dessa kan man hitta i de olikayoutubekanaler som de använder sig av för att kunna rekrytera flerstridande. Det är glädjande att säga att bataljonerna fortfarandeär små idag. Men det går inte att undvika att de blir fler ochfler varje dag. 

Det är inte bara svenskar som åker till Ukraina.Det kommer nazister från hela världen för att gå med i kampen förderas extrema och obehagliga visioner. Amnestyrapporter har visat påatt bataljonerna har anklagats för krigsbrott lika mycket som depro-ryska terroristerna har gjort. Det har även skrivits omutpressning och mord på de civila.

Dock gör bataljonerna i grunden detUkraina behöver idag. De skyddar gränserna från de pro-ryskainvasionerna. Därför är det viktigt att vi tar striden för attUkraina ska få hjälp av Europas länder för att skydda sig frånPutin och Rysslands invasioner istället. Försvaret i landet äroerhört svagt, därför måste de göra sig beroende av bataljoner,oavsett vilka åsikter de har. Det är alltså viktigare än någonsinatt diskutera fullt medlemskap i NATO för Ukraina och även allannan hjälp för att rusta upp Ukrainas försvar. 

Detta krävs föratt regimen ska kunna förbjuda dessa nazistiska bataljoner som intestrider för landets visioner om demokrati, frihet och tolerans.

Azov och Aidar strider inte förUkrainas bästa, de strider för nazismen. Och det är därför detär viktigt för oss frihetsvänner att veta att varje sekund som viär passiva, litar ukrainska folket mer och mer på de som gör någotradikalt åt situationen. Ukrainska folket kommer sluta tro påfrihet, om vi fortsätter att vara tysta. Pacifismen är farligare änMikeal Skillt och de andra svenska nynazister. Vi måste hjälpaUkraina, så länge som Azov och Aidar fortfarande är små. Annarslåter vi nazismen ta äran för att skydda Ukraina från Putinsgalna invasioner och drömmar om Novorussiya. Det ska vi aldrig låtahända.

Sasha Steneram