Tisdag 18 Maj
Stockholm

Jennifer Lind: "Män, vi behöver er hjälp i jämställdhetskampen"

Jennifer Lind: "Män, det här skriver jag till er. Inte som en uppmaning, utan som en inbjudan. En inbjudan till att ställa er upp, ta tag i stafettpinnen och börja ta plats i debatten om jämställdhet"

Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Året är 2015. Vi har gått en bra bit på vägen från förtryck av kvinnor till rösträtt, men ändå har vi en lång väg kvar att gå - och det borde ligga i allas egenintressen att vi gör just det. Så var är då männen i debatten om jämställdhet??

Jämställdhet är inte något som endast kvinnor har patent på. Jämställdhet berör oss alla, vare sig vi är kvinnor, män eller transsexuella. Det berör oss oavsett ålder, kultur och religion. Så varför saknas det då män i debatten om allas lika värde? Är det för att ni blivit för bekväma, att ni inte förstår eller för att ni håller med, men inte ser det som er kamp? För inte kan det väl vara möjligt att man är för alla de orättvisor som pågår i vårt moderna samhälle?

Än idag finns det nämligen mycket kvar att åstadkomma för jämställdheten i Sverige och inte minst i världen. Det är 2015, men ändå har kvinnan lägre lön än mannen. Det är 2015 och ändå kan vi ständigt läsa om våldtäktsoffer i tidningen. Det är 2015 och ändå är vi misstänksamma mot manliga förskollärare.

För ni trodde väl inte att ni stod utanför debatten? Vi måste bryta oss loss från de stereotyper som samhället försökt stöpa oss i och för att klara det kommer samhället att behöva all hjälp det kan få. Det går inte längre att verka i det tysta och hoppas på förändring – män som kvinnor behöver höja sina röster och ta den debatten som vårt samhälle tagit för givet. Kvinnor kan helt enkelt inte längre dra detta lass själva.

Jag skulle därför vilja bjuda in alla män till att stå upp och ta den här debatten tillsammans med mig. Jag skulle vilja bjuda in er till att tillsammans med mig fatta pennan och sätta stopp för de här dumheterna, att tillsammans föra en riktigt bra debatt om allas lika värde. Om inte för er framtid, för era barns. Vill ni kunna säga att ni har bidragit till samhällets orättvisor eller vill ni kunna säga att ni bekämpat dem med alla medel som ni har?

Året är 2015. Vi kan bestiga månen, men vi kan inte se bortom samhällets könsroller och normer. Män, vi behöver er hjälp.

Jennifer Lind,
Företagare, samt förtroendevald politiker (M) för Huddinge Kommun

Behövs männen i jämställdhetskampen?
Tack för din röst!
Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela