Torsdag 2 Dec
Stockholm

Johanna Håkansson: "Utvisa alla barn!"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

"Sverige hade blivit så mycket bättre om man bara utvisade alla ungar. För de kostar ju så sjuuuukt mycket pengar varje år. Och ger oss absolut inget tillbaka. Aldrig. Någonsin."

Kommentera (101)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jo, som ni säkert vet så kostar barn pengar. Ja, inte bara för sina föräldrar, utan för landet Sverige. Ungar är faktiskt sjuk dyra.

Enligt en uträkning som Henrik Schyffert har gjort kostar ett barn landet Sverige 235 000 kronor om året. Ja, jag orkar väl inte räkna själv heller. Jag är 80-talist. Vi vill ha allt serverat. Om det nu då är 2 miljoner ungar mellan 0 och 17 år så är det i runda slängar 470 miljarder kronor om året. Fatta vad sjukt dyrt det är för Sverige att vi väljer att skaffa barn! Bara mina två är ju en halv mille för staten. För att inte tala om vad de kostar mig!

Så, om vi skulle göra så att vi utvisar alla dessa små bidragstagare, blodsugande (bröstsugande?) små girigbukar som bara drar nytta av välfärden och årligen kostar Sverige MILJARDbelopp, så skulle ju Sverige istället bli ett galet rikt land.

Då hade vi kunnat satsa på bättre äldrevård, bättre vägar, bättre kommunikation (fast inte de tider som barn åker till och från skola, för då behövs det inte så många bussar, för barnen är ju ändå inte här) och så hade ju alla som bor kvar till exempel kunnat bli bjudna på Nobellfesten. Det vore trevligt med jättekalas.

Dessutom hade vi kunnat spara in på en hel del jobb. Förskolor och skolor hade vi inte behövt. Det innebär inga lärare, inga bambatanter, (ja det heter så här i Göteborg... De som jobbar i bamba; barnmatsbespisningen, skolköket.) inga skolsköterskor, inga barnläkare, inga barnpsykologer, inga fosterhemsplaceringstanter, inga barnboksförfattare, inga leklandsägare. Alltså... Fatta vad grymt mycket jobb som skulle försvinna. Alla dessa kunde jobba med något vettigare istället. Typ som uppfinnare. Eller kanske på något stort företag som tillverkar saker och säljer till utlandet. Eller på en pub. Mat kommer ju alla vuxna vilja ha även efter att barnen utvisats.

Och tänk vad kul med Liseberg! Då kunde det vara bara vuxenattraktioner där. Och så hade man sluppit alla kids som går och kladdar sockervadd på en i barnområdet. Eller spiller glass i håret på en.

Jodå, visst hade Sverige blivit så mycket bättre om man bara utvisade alla ungar. För de kostar ju så sjuuuukt mycket pengar varje år. Och ger oss absolut inget tillbaka. Aldrig. Någonsin.

Johanna Håkansson,
Bloggare

--

Den här texten publicerades ursprungligen som ett blogginlägg på Johanna Håkanssons blogg. Läs originalet här.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (101)
Kopiera länk
Dela