Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Proffshatarna tror att de vunnit en seger i dag – men de har fel"

- 27/02/2015, 08:22
Malena Ernman och Alexandra Pascalidou.
1 av 3

Malena Ernman och Alexandra Pascalidou.

Malena Ernman

Malena Ernman.
2 av 3

Malena Ernman.

Claudio Bresciani / TT Bild

Alexandra Pascalidou slutar som programledare.
3 av 3

Alexandra Pascalidou slutar som programledare.

Stella Pictures

Malena Ernman: "Vi ger oss aldrig. Och alla vi står bakom dig, Alexandra. I dag. I morgon och alltid".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Min vän Alexandra Pascalidou säger att hon slutar som programledare på Sveriges Radio. Hon säger att hon inte står ut med hatet längre

Det är många av oss här på Facebook som vet hur det där hatet upplevs och känns. Jag får min beskärda del jag också. Jag vet hur det känns och jag vet vad det kostar på. Alexandra står inte för några extrema åsikter. Tvärtom. Hon får sina mordhot och sitt hat för att hon är politiskt korrekt och för att hon är en driven och begåvad kvinnlig journalist. 

Runt om i Sverige sitter nu en liten grupp av proffshatare som ägnar hela sin vakna tid åt att mejlbomba tidningsredaktioner, facebooksidor, journalister och Twitter-trådar. "Dom som mejlspammar åsiktsmotståndare med den vämjeliga blandningen av könsord och hot om mord, med resultatet att journalister inte längre orkar" som Malin Ullgren skriver i DN i dag. 

Och den där lilla gruppen av proffshatare är så nöjda i dag! För inte bara har de med verbalt våld och hot knäckt en fantastisk journalist – de har fått tidningar och politiker runt om i landet att tala om "åsiktskorridoren" och "pk- maffian" när det i själva verket bara handlar om människor som vill värna vår medmänsklighet och upprätthålla svensk lag genom att ta avstånd från brottet "hets mot folkgrupp". 

Proffshatarna tror att dom vunnit en seger i dag. Men de har fel. För vi ger oss aldrig. Och alla vi står bakom dig, Alexandra. I dag. I morgon och alltid.

---

Texten är en återpublicering från Malena Ernmans facebooksida.

Missa inte att följa Nyheter24Debatt på Facebook – där pågår debatten dygnet runt.

Håller du med Malena?