Torsdag 6 Maj
Stockholm

"Ja! Använd din Pussy Power – men inte som Nicole Rydén skriver"

Mikaela Larsson: "Nöj er inte med förtrycket. Organisera er och kräv er rätt! Tillsammans kämpar vi mot den föråldrade patriarkala världssyn som Nicole Rydén förmedlar och gör feminismen ohejdbar"

Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Mikaela Larsson är 18 år och bor i Stockholm, där hon studerar sista året på Södra Latins gymnasiums samhällslinje.

INicole Rydéns debattartikel skriver hon att kvinnor borde ”Utnyttja dinfitta istället för att kalla dig feminist”. Hon menar att man skaanvända sin Pussy Power. Hur det rimmar illa med att kalla sig för feminist förstod jag inte först, men när jag fortsatte läsa blevdet pinsamt tydligt att hon inte uppmanar till någon Pussy Poweröverhuvudtaget, utan uppmanar till att tacksamt nöja sig med attbli förtryckt. Hon skriver; ”Jag menar att du som kvinna ska vara slug och tacksam för dittkön”.

Honmenar inte bara att jag som kvinna ska acceptera att tillhöra engrupp i samhället som är underbetald i förhållande till sinkompetens, att behöva utstå sexuella trakasserier regelbundeteftersom samhället ständigt objektifierar kvinnor, att tystas iklassrummet eftersom det irriterar lärare att jag tar lika mycketeller mer plats än mina manliga klasskamrater, att vara rädd varjegång jag rör mig ensam på kvällen, att behöva utstå närmandenav främmande män trots att jag ber om att få vara ifred för attmin vilja inte respekteras som när mina killkompisar ber män attlämna deras tjejer ifred, med mera, utan jag ska vara tacksam förallt det här. 

Nej, Nicole Rydén, jag utnyttjar inte min Pussy Powergenom att tacksamt nöja mig med allt det här, det är inget attvara tacksam för.

Men lägre lön ska en enligt artikeln intenöja sig med. Men att delta i den organiserade feministiska kampenmot lönegapet är inte lösningen, utan lösningen är enligt NicoleRydén följande;

”Självklart ska du som kvinna ha samma lönsom vem som helst som gör samma (och lika bra) jobb som dig. Oavsettkön. Kräv det! Säg det till din chef varje dag i ställetför att skriva det på Facebook”.

För hörni tjejer,lönegapet kommer ju fixas om vi går till vår chef och ber om högrelön? Varför har vi inte tänkt på det innan?

Vidare skriverockså Nicole Rydén att ”När vi kvinnor i Sverige gnäller översaker som detta - och kallar det för feminism - så kränker vi allaandra kvinnor i världen som får sina kön stympade.” Hon menaralltså alla dessa problem inte bör lyftas i en feministisk kampeftersom vi kvinnor i Sverige för det mesta slipper könsstympas.Hur kan man dra gränsen för vad jämställdhet är vid att slippakönsstympas?

Artikelnger också uttryck för transfobi genom att säga att det endast finnstvå kön och helt osynliggöra icke-binära personer och förnekaderas existens. 

Det enda jag kan hålla med om i hela dentransfobiska, kvinnohatande röran som artikeln utgör är att NicoleRydén uppmuntrar till att använda sin Pussy Power. Gör det! Mengör det för guds skull inte som Nicole Rydén säger att ni skagöra. 

Nöj er inte med förtrycket. Organisera er och kräv er rätt!Tillsammans kämpar vi mot den föråldrade patriarkala världssynsom Nicole Rydén förmedlar och gör feminismen ohejdbar.

Mikaela Larsson,
Feminist

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela