Lördag 8 Maj
Stockholm

Teres Lahdo: "För att nå min dröm, måste jag vara kvar här"

"Om du någonsin tänker dåligt igen och funderar på om du ska ta det "där steget", tänk om. Är det värt det? Är det verkligen det?"

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Teres Lahdo pluggar i Stockholm, men bor i Enköping.

Följ henne på Instagram: @tereslahdoo

Jag är som alla andra ungdomar, som alla andra tjejer. Jag är en helt vanlig människa som går i skola, som bor hemma. Men ibland undrar jag om  jag verkligen är som alla andra? Men jo, det är jag.

Jag är precis som vilken människa som helst, men jag är deprimerad och har haft dåliga tankar om livet.Jag tar medicin dagligen. Mot mina koncentrationssvårigheter, mina sömnstörningar, min ångest, min depression, min adhd. Jag gick från att väga 98 kilo till att väga 65 kilo. Om jag tränat? Nej, min medicin gör så jag tappar aptiten. Vart försöker jag komma med min text? Jag vet att det finns fler där ute som har samma problem som jag, om inte värre.

Du som är deprimerad. Jag som själv är det, vet hur jobbigt det är. Men du som läser det här, oavsett om du är deprimerad eller inte,
du är så oerhört vacker. Om du någonsin tänker dåligt igen och funderar på om du ska ta det "där steget", tänk om. Är det värt det? Är det verkligen det?

Tänk tillbaka till när du var ett barn. Vad ville du så otroligt gärna bli när du blev stor? Pilot? Doktor? Egen företagare? Lärare? Fotbollsstjärna? Jag tror att vi alla har eller har haft den där drömmen om något vi ALLTID velat bli när vi blivit äldre. Vad jag menar är att... om du nu skulle ta det där "steget", vad händer då med den drömmen?

Jag själv vill bli militär. Det har jag velat bli sen dagen jag lärde mig gå och min pappa är min förebild. Den där dagen då jag ville ta det där "steget", så tänkte jag om, flera gånger. "Teres du vill ju bli militär? Du ska ju bli militär! Du ska ju få ha dom där coola gröna kläderna och få ha massa träningar". Ja, jag ska bli militär.

Men jag kommer inte kunna nå mitt mål, kunna kämpa för min dröm, bli det jag alltid velat bli, om jag inte finns. Jag måste ju fortfarande vara kvar för att en dag kunna skicka in min ansökan om GMU.

Här är jag. Jag är Teres, och min dröm är att bli militär! Och det ska jag bli, och en dag ska jag försvara landet jag bor i. Svenska folket: snart ser ni mig i tidningen, när jag står där och precis blivit en medaljerad militär, och är en duktig soldat. Jag ska bli militär, och om jag skulle behöva lämna livet i tidig ålder så vill jag försvinna med glädje, när jag gjort något jag älskar. När jag försöker försvara Sverige, eller något annat land, mot hemskheter.

Lev dagen som om det vore din sista, men se inte till så det blir den sista.

Teres Lahdo

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela