Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag är en pervers och tjock regnbågsfitta"

1 av 3

Susanne Hedlund/TT

2 av 3

Nora Lorek / TT NYHETSBYRÅN

3 av 3

Susanne Hedlund

Debatt | 16/03/2015 16:37

Niclas Christoffer: "I ett mail jag fick stod det 'Hallå din tjocka bög. Gå och få anorexia igen ditt jävla äckel. Jag ska döda din pojkvän och bränna upp dina böcker'"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag har alltså blivit kallad regnsbågsfitta och min pojkvän har blivit hotad: ”Jag ska slå honom i ansiktet med en hammare, jag ska döda din bögmamma och din lillasyster ska jag verbalt knulla i hennes tighta fucking fitta”. Det gjorde mig lite chockad, jag visste inte ens att jag hade en lillasyster. Så vart går min gräns? Vart går er gräns?

Att bli kallad regnbågsfitta tar jag som en komplimang. Det är 2015 - låt det kvinnliga könsorganet få vara vackert och värdefullt. Även om jag personligen inte är lagd åt det hållet så har jag ändå bra smak.

Först och främst har vi en svensk lag att följa, där finns en klar gräns som vi måste förhålla oss till. Att mordhota någon är alltid olagligt oavsett om det sker i verkligheten eller på internet. Har ni någon gång blivit utsatta för liknande händelser ska ni alltid polisanmäla det.

Ansvaret ligger hos föräldrar, skolor och vuxna. Vi måste sätta gränserna för att de unga ska förstå vad som är okej och inte okej, vi måste kunna tala öppet om det. Lika självklart som vi lär våra barn att inte stjäla, lika självklart ska det vara att inte begå hatbrott.

I ett mail jag fick stod det ”Hallå din tjocka bög. Gå och få anorexia igen ditt jävla äckel. Jag ska döda din pojkvän och bränna upp dina böcker.”

Är detta är priset jag måste betala för att jobba som föreläsare, författare och komiker?? Det är inte heller okej att min familj ska behöva bli utsatta. Numera säger jag inte min sambos namn offentligt med risk för att han kan bli mordhotad igen. Problemet är inte mitt om någon tycker illa om mig för att jag är homosexuell, jag måste erkänna att det är att ha dålig fantasi.

Det finns bättre anledningar att hata mig i så fall.

Att bli kallad tjock och att jag borde bli anorektiskt igen, det känns. Men idag överlever jag utan problem. Det hade varit svårare att hantera om jag varit sjuk. Gränsen gick i höstas när någon skickade hem Nutrilett till mig. Att skicka hem Nutrilett till en före detta matmissbrukare är som att skicka alkohol till en nykter alkoholist.

Jag är ofta ute och föreläser om mina böcker. Mina föreläsningar handlar om psykisk ohälsa och självkänsla. Sist jag hade min föreläsning ”Utsatthet på nätet och vart gränserna går” berättade många ungdomar att de blivit kallade horor på nätet och de tyckte det var okej. Det är aldrig okej att bli kallad hora. Så kanske är jag naiv. Vett och etikett på nätet behöver inte vara svårt. 

Det gäller att vi vuxna är bra förebilder. Så låt oss ta steget mot en bättre internetframtid.

Niclas Christoffer,
Komiker, föreläsare och författare

Håller du med?