Torsdag 11 Aug
Stockholm

Jag har fått nog – nu lämnar jag Sverige

Svante White och Åsa Romson
1 av 2
Vänster: Svante White, höger: Åsa Romson. Foto: Privat/TT
Svante White
2 av 2
Svante White, som den 7 april ska lämna Sverige. Foto: Privat

Företagaren Svante White skriver om att förtryck, fördomar och skuldbeläggande av vita män till slut har fått honom att lämna Sverige. Den 7 april lyfter planet.

Kommentera (455)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Tidpunkten då tanken på att emigrera väcktes på allvar kom i somras då jag lyssnade på Åsa Romsons hatiska tal från Almedalen. Talet som riktades mot svenska, vita, heterosexuella, medelålders män. Alltså mot mig. När Romson drog oss alla över en kam, fördomsfullt och stereotypiskt samt skuldbelade en hel folkgrupp, så rann bägaren till sist över. När hon sedan blev vice statsminister så fanns inte längre några alternativ. Jag måste härifrån.

Jag lämnar mitt land. Det hemland där jag numera utpekas som roten till allt ont. Det som gör mig ond är följande: mitt kön, min hudfärg, min sexuella läggning och min ålder. Det som däremot inte väger in i frågan är mina handlingar. Så vem är då jag, denna onda människa?

– Jag kommer från enkla förhållanden och har jobbat mycket hårt. Jag har varit sjukskriven i ca 1 vecka de senast 18 åren.

– Jag har varit med och startat upp 5 företag med alla sena nätter och stora risker för min privata ekonomi det har inneburit.

– Jag har startat och ägt företag som exporterat för miljontals kronor. Något som har varit mycket bra för Sverige.

– Mina företag har skapat sysselsättning för 75 personer, varav många nysvenskar.

– Jag tror att jag har på fötterna för att påstå att jag har betalat mer skatt än den genomsnittlige svensken.

– Jag har representerat Svensk företagsamhet i Kina, Tyskland och Ryssland.

– Jag anser att jag har bidragit till svensk ekonomi i en högre utsträckning än många andra och definitivt i mycket, mycket, MYCKET högre utsträckning än vad Åsa Romson har gjort.

Nu flyttar jag härifrån. Om jag någonsin kommer att bygga upp företag igen och satsa mina pengar och krafter så kommer det inte att bli i Sverige. Inte i ett land där jag ses som fienden, oavsett mina handlingar. Inte i ett land där jag enbart beroende på mitt kön, min hudfärg, min sexuella läggning och min ålder, svartmålas och beskrivs som ond av de människor som snarare borde tacka mig. Jag har sålt mitt hus, sagt upp alla uppdrag i Sverige och lämnar allt företagande bakom mig. Nu i kväll beställde jag enkelbiljetten härifrån. Den 7 April lyfter planet.

Jag har förlorat hoppet. Med en stadsapparat, politiker och media som följer politisk dogmer som inte får ifrågasättas eller ens diskuteras så är oddsen emot att det någonsin blir någon förändring.

Sverige behöver en ny Pär Ström. Någon med kunskap, ett lejons mod och som ges den finansiella backning som krävs för att kunna utmana PK-korridoren och stå upp mot fördomsfulla personer som Åsa Romson.

Svante White,
Företagare

--

Den här artikeln publicerades ursprungligen avoiceformen.com. Läs originalet här.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (455)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.