Sara, 16: "Hörni män; sluta ta plats på kvinnors bekostnad!"

- 26/03/2015, 14:09
1 av 2

Privat/Dailymail

2 av 2

Sara Navjord: "Men nu är det fan nog! Nästa gång det sätter sig en valross bredvid mig som tror sig ha rätten att knuffa in mig i ett hörn ska jag fan knuffa tillbaka"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag är så trött på alla män som tar plats på kvinnors bekostnad, inte bara åsiktsmässigt och samhällsmässigt utan även rent fysiskt. Till exempel när jag var och badade i simhallen i dag så gick jag till bubbelpoolen, och där sitter det två män som verkar tro att de är lika stora som valrossar för de sitter med ungefär en halvmeter i mellan varandra och breder ut sig som två stora valrossar och inte heller flyttar de på sig när vi är fyra personer till som kommer och vill sitta där.

De verkar tro att det är helt okej för de att fläka ut sig och lämna den lilla left over platsen till oss tjejer att klämma ihop oss på, och nu är det inga stora killar kroppsmässigt vi pratar om förutom i deras egna huvuden såklart, men ändå så sitter de där bredbenta för att de tror att deras pung är så stor, men ärligt talat killar, din pung är inte så stor att du behöver ta upp en halvmeter i plats när du inte ens är så stor som du uppenbarligen verkar tro.

Män ska alltid vara de som syns och hörs mest, de ska alltid ta mest plats och vara starkast men det är dags att männen kliver undan och börjar ge kvinnor mer plats i samhället! Varje dag får vi kvinnor stå ut med att bli trakasserade, förtryckta, nedtystade och undantryckta av män, vi kvinnor anses helt enkelt inte vara lika värda som män och det gör mig så himla förbannad. Jag kan inte ens gå ut eller åka tunnelbana utan att jag blir blir intryckt i ett hörn för att män ser det som en självklarhet att få trycka undan mig.

Jag kommer ihåg från redan i skolan när killar på ett ganska vilt sätt buffar runt så andra måste flytta på sig, redan där lär de sig att det är okej att skuffa undan andra och efter som ingen säger ifrån, vi tjejer lär oss bara att snabbt huka och flytta på oss, så är det inte konstigt att problemet fortfarande finns i vuxen ålder.

Men nu är det fan nog! Nästa gång det sätter sig en valross bredvid mig som tror sig ha rätten att knuffa in mig i ett hörn ska jag fan knuffa tillbaka, jag tänker inte låta mig bli undan skuffad längre och det är dags att vi tjejer vågar säga ifrån och ta den plats vi behöver!

Sara Navjord,
Feminist