Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här är till dig som sålde smuggelsprit till min 15-åriga dotter

- 30/03/2015, 12:18 -
1 av 4

Privat/TT

2 av 4

Privat

3 av 4

TT

4 av 4

TT

Patrik Isaksson skriver om den värsta kvällen i hans liv. Kvällen då hans dotter köpte smuggelsprit och höll på att förlora livet.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det här är till dig som sålde smuggelsprit till min 15-åriga dotter i fredags. Till dig som sålde sprit till min Zoe, och som gjorde så att jag fick hämta upp henne medvetslös bakom biblioteket i Bjuv. Hon hade ramlat rakt ner i betongen, slagit i ansiktet och slagit ut två tänder. Som tur var fick vi snabb respons ifrån ambulansen. Annars hade hon nog inte varit vid liv i dag.

Jag vet vem du är som har sålt sprit till ungdomarna, rättvisa skall skipas och en anmälan är gjord.

Min dotter är världens finaste tjej, och "provar" sina vingar just nu. Man skulle kunna skylla på att vi föräldrar inte har koll, men jo, det har vi. Vi har full koll men vi låter även dessa unga tjejer och grabbar att umgås. Vi kan inte hindra unga tjejer som vill vara med sina kompisar och hänga.

Men tyvärr har vi rövhål som dig i vår omgivning. Det var tydligen inte så svårt för dig att sälja sprit till dessa unga tjejer.

Hur fan tänkte du? Är du så girig att du för en 50-lapp skiter i hur det går för de ungdomar du säljer till? Ungdomar som inte kan hantera sprit, som inte slutar dricka förrän det är försent.

Om du nu är så kåt på pengar, kom hem till mig kan du få 500 kr per helg för att låta bli att sälja till ungdomarna. Kan nog till och med höja det till en 1000 kr för att det skall dallra till ordentligt i brallan på dig.

Ett stort tack till hennes kompisar som ringde mig i panik när hon hade fallit huvudstupa ner i betongen. Det var det absolut bästa beslutet ni gjorde som kompisar. Att hitta min dotter medvetslös och blodig i hela ansiktet var det absolut värsta jag har varit med om i mitt liv. Och jag har ändå levt ett tufft liv i mina unga dagar.

Ett stort tack till ambulanspersonalen och till fältarbetarna i Bjuv - ni gör ett kanonjobb. Alla i Bjuv borde vara mer än tacksamma för de insatser ni gör.

Ett stort tack till kirurgen och akutläkarna som hjälpte min tös till medvetande och kunde konstatera att inget var brutet trots att hela ansiktet var uppskrapat.

Ett stort tack till barnavdelningen som pysslade om mig och min tös när vi fick stanna på er fina avdelning.

Ett stort tack till Jessica, Emma, Ingela som pysslade om oss hela natten. Ni är våra räddande änglar.

Och avslutningsvis till alla er som också har barn; våga vara föräldrar! Våga vara ute och hjälp till att sätta stopp för smuggelspriten och drogerna. Var proaktiva och se om alla våra barn. Tillsammans gör vi skillnad.

Ju fler vi är ute på gatan, desto mer stör vi smuggelspriten och droglangningen. Det är för enkelt att få tag på sådana saker. Men genom att aktivt vara ute och ”hänga” på stan – en promenad extra runt skateparken med hunden – eller en powerwalk i närheten av ”tillhållen” – kan vi vuxna snappa upp om något händer, och samtidigt så stör vi de kriminella.

#jagbryrmig, gör du?

Patrik Isaksson,
Zoes pappa

Görs det för lite för att stoppa försäljning av smuggelsprit?