Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Nu ryker rasistiska kritiker – kvar blir rasistiska knähundar"

- 07/04/2015, 23:18 -
1 av 7

Privat/Privat

2 av 7

Privat

3 av 7

Privat

4 av 7

Nora Lorek / TT NYHETSBYRÅN

5 av 7

Copyright: Drago Prvulovic / MalmBild AB / Photographer: Drago Prvulovic

6 av 7

Faksimil

7 av 7

Faksimil

Henrik Johansson från Inte rasist men, skriver om hur Sverigedemokraternas kaos inte handlar om vem som varit rasistisk, utan om vem som ska leda rasisterna.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Året mest väntade mediebomb briserade under tisdagen! Enligt uppgifter - till alla - så utesluts ett trettiotal rasister ur SD, och det är inte vilka som helst, det är mer eller mindre hela SDU:s ledning. Men låt er inte luras att detta skulle handla om någon så kallad ”nolltolerans mot rasism”: de rasistiska knähundarna kommer sitta tryggt bredvid hussen och chefsideologen Mattias Karlsson.

Men vad är det då som hänt och varför händer det nu? Ja det hela handlar om en gammal konflikt mellan ”bunkergänget”(etnorasister med SDU och gamla gardet i spetsen) VS ”de fyras gäng”(kulturrasister med Karlsson i spetsen). SD:s nya ledning ville bort från den traditionella retoriken om medfödda egenskaper och idéer om vissa etniciteters överlägsenhet, istället ska det pratas om den svenska kulturens överlägsenhet, hatet mot muslimer och öppen svenskhet. Men icke sa Nicke, Bunkern har aldrig kunnat acceptera detta - de vill istället prata nation, etnicitet och gå höger ut på den politiska skalan.

Och varför händer det då nu? Självklart handlar det om avståndet till nästa val då den här konflikten kommer att bli allt annat än rumsren och man hoppas helt enkelt att väljarnas minne är kort. Redan under tisdagskvällen började gamla nazister twittra ut sitt stöd till William Hahne, bland annat kunde vi läsa nazistiska Svenskarnas Partis Dan Eriksson skriva att det är dags att avslöja vad SD:s ledning sysslat med:

Men SD:s ledning behöver inte oroa sig, alla som varit Jimmie Åkesson och Karlsson trogen kommer att klara sig och tyvärr har SD rätt i sin analys, väljarnas minne är kort. Det spelar ingen roll att du filmats när du knuffat in kvinnor i en bil, kallat kvinnor för horor, kallat Soran Ismail för ”babbe”, avslöjats med att vara drivande bakom en rasistisk blogg som hänger ut våldtagna barn. Är du partitrogen, så som till exempel Kent Ekeroth, kommer du att sitta tryggt i husses knä. För den här konflikten handlar inte om att du sagt eller gjort något rasistiskt, det handlar om makten över ett rasistiskt parti och den makten får inte utmanas.

Allt vi kan göra nu är att ta fram popcornen, luta oss tillbaka och se på när ”DDR-styret” slåss till siste man för makten om Sveriges största rasistiska parti

Henrik Johansson,
Inte rasist men

--

P.S Är det inte bra jävla ironiskt att SDU:s Camilla Jonasson nu inväntar uteslutningshot och kallar ”SD för DDR-styret” när samma Jonasson deltog i SD:s reklamfilm om att vara emot rasism och inte låta sig tystas av folk som kallar en rasist...

Är det rätt att utesluta Kasselstrand och Hahne?