1 av 5
- Foto: Privat/Privat
2 av 5
- Foto: Privat
3 av 5
- Foto: Privat
4 av 5
- Foto: Nora Lorek / TT NYHETSBYRÅN
5 av 5
- Foto: Copyright: Drago Prvulovic / MalmBild AB / Photographer: Drago Prvulovic

"Nu ryker rasistiska kritiker – kvar blir rasistiska knähundar"

Henrik Johansson från Inte rasist men, skriver om hur Sverigedemokraternas kaos inte handlar om vem som varit rasistisk, utan om vem som ska leda rasisterna.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Henrik Johansson är skribent på och grundare av Inte Rasist Men.

Följ honom på Twitter: @mrhenko123

Året mest väntade mediebomb briserade under tisdagen! Enligt uppgifter - till alla - så utesluts ett trettiotal rasister ur SD, och det är inte vilka som helst, det är mer eller mindre hela SDU:s ledning. Men låt er inte luras att detta skulle handla om någon så kallad ”nolltolerans mot rasism”: de rasistiska knähundarna kommer sitta tryggt bredvid hussen och chefsideologen Mattias Karlsson.

Men vad är det då som hänt och varför händer det nu? Ja det hela handlar om en gammal konflikt mellan ”bunkergänget”(etnorasister med SDU och gamla gardet i spetsen) VS ”de fyras gäng”(kulturrasister med Karlsson i spetsen). SD:s nya ledning ville bort från den traditionella retoriken om medfödda egenskaper och idéer om vissa etniciteters överlägsenhet, istället ska det pratas om den svenska kulturens överlägsenhet, hatet mot muslimer och öppen svenskhet. Men icke sa Nicke, Bunkern har aldrig kunnat acceptera detta - de vill istället prata nation, etnicitet och gå höger ut på den politiska skalan.

Och varför händer det då nu? Självklart handlar det om avståndet till nästa val då den här konflikten kommer att bli allt annat än rumsren och man hoppas helt enkelt att väljarnas minne är kort. Redan under tisdagskvällen började gamla nazister twittra ut sitt stöd till William Hahne, bland annat kunde vi läsa nazistiska Svenskarnas Partis Dan Eriksson skriva att det är dags att avslöja vad SD:s ledning sysslat med:

Men SD:s ledning behöver inte oroa sig, alla som varit Jimmie Åkesson och Karlsson trogen kommer att klara sig och tyvärr har SD rätt i sin analys, väljarnas minne är kort. Det spelar ingen roll att du filmats när du knuffat in kvinnor i en bil, kallat kvinnor för horor, kallat Soran Ismail för ”babbe”, avslöjats med att vara drivande bakom en rasistisk blogg som hänger ut våldtagna barn. Är du partitrogen, så som till exempel Kent Ekeroth, kommer du att sitta tryggt i husses knä. För den här konflikten handlar inte om att du sagt eller gjort något rasistiskt, det handlar om makten över ett rasistiskt parti och den makten får inte utmanas.

Allt vi kan göra nu är att ta fram popcornen, luta oss tillbaka och se på när ”DDR-styret” slåss till siste man för makten om Sveriges största rasistiska parti

Henrik Johansson,
Inte rasist men

--

P.S Är det inte bra jävla ironiskt att SDU:s Camilla Jonasson nu inväntar uteslutningshot och kallar ”SD för DDR-styret” när samma Jonasson deltog i SD:s reklamfilm om att vara emot rasism och inte låta sig tystas av folk som kallar en rasist...

/
/
/
/
Relaterat
Är det rätt att utesluta Kasselstrand och Hahne?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.