Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi behöver inte fler klåfingriga politiker"

- 30/04/2015, 13:51
Aleksandra Boscanin.

Aleksandra Boscanin.

Oktay Bahceci

Aleksandra Boscanin skriver om maktfördelningen i Sverige. Hon anser att vi borde ge folket större frihet i stället för att fördela makten till politikerna.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det behövs mer omfattande politiska reformer för att på allvar utjämna makt mellan människor. Detta skriver Philip Botström, kandidat till förbundsordförande för SSU, i en debattartikel på Nyheter24. Trots att artikeln främst riktar sig till sympatisörer till det förbund där han själv aspirerar på makten, så kan jag inte låta bli att reagera.

Det jag reagerar mest på är hur Botström skriver om resursfördelning som om det skulle leda till en positiv maktfördelning. Självklart är resursfördelning i mångt och mycket också att fördela makt. Det vi måste fråga oss är om det verkligen är politikerna som bör få mer makt. Det är inte den sortens omfördelning av makt som Sverige behöver.

Det jag vill se är en omfördelning av den politiska makten, där staten slutar sätta käppar i hjulet för sina medborgare och i stället ger dem mer makt att själva bestämma över sina liv. Botström skriver att: “makt handlar i grund och botten om människors möjlighet att kunna påverka sin livssituation”. Där håller jag med honom och det är min fasta övertygelse att det uppnås genom minskad statlig makt och ökad individuell frihet. Däremot är fler klåfingriga politiker inte vägen dit. Det är nämligen det politiker som hellre pratar om att omfördela andras resurser än sin egna makt är, klåfingriga.

Aleksandra Boscanin,
Borgerlig debattör