Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emelie hatas för att hon ammade och hade sex samtidigt – Läs hennes svar här

- 17/05/2015, 10:56 -
1 av 4

Privat/TT

2 av 4

Privat

3 av 4

Svenska Dagbladet / Tomas Oneborg SvD / 30142

4 av 4

Privat

Emelie Andersson skriver om hatet hon fått, och att helt vanligt jävla diskret Svensson-sex i samband med amning varken är perverst, sjukt eller pedofili.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag blir på riktigt ledsen. Riktigt ledsen främst över hur kvinnor behandlar andra kvinnor i alla dessa diskussioner kring första avsnittet av Älskade unge.

Det är som vanlig med diskussionerna när folk sitter bakom en skärm. Det är så lätt att elda upp allt detta hat och fördömande. Jag blir mörkrädd av hur vuxna människor kan bete sig bakom en skärm. När blev det okej att sitta där bakom och trycka ner en hel grupp med människor som inte gör som en själv? Med en text formulerad för att just trycka ner.

Folk läser fem meningar och får panik över den egna bilden som de har tolkat och målat upp i sina egna huvuden och börjar gapa om pedofili, övergrepp, och ja, jag vet inte allt jag läst.

Detta är den senaste kommentaren jag fått;

”Nej då… jag kommer att överlåta till mynigheterna nu. Men jag kommer att följa dig och se om du fortsätter med övergrepp på din bebis.. Frågan är vad du gör med det andra barnet? Om du är lika gränslös där? Så mig blir du inte av med... Jag släpper aldrig en pedofil!”

Detta får då mig att undrar vad det är för bilder dessa människor ser framför sig. Har inte tanken slagit dessa människor att scenariot kan vara något helt annat än det den egna hjärnan just kokat ihop vid första intrycket av rubriken?

Det är så många egna och fria tolkningar av det hela, många har inte ens sett avsnittet till exempel. Utan bara hakar på diskussioner och andras fria tolkningar. Med fria tolkningar menar jag; att det sker i nutid, att jag får orgasm samtidigt som mitt barn är vaket och aktivt suger på mina bröst, att hon är vaken och suger på mina bröst överhuvudtaget, att vi kör diverse olika sexställningar med ett vaket barn och så vidare.

Varför har ingen frågat mig, den enda med svar, vad jag egentligen menade? Vad som sägs innan och efter? Nope, det antas en hel massa saker som en gärna uttrycker sig fritt om, utan att tänka på hur en paketerar sin åsikt eller hur andra människor kan känna sig.


Beroende på hur en ser på saker kan även en cirkel vara kantig (Bildkälla: Emelie Andersson)

Enligt min mening är det enda vidriga och äckliga som pågår de fruktansvärt vulgära kommentarer som enbart syftar till att trycka ner och tala om hur fel andra människor gör eller tycker.

Jag vet att jag använder ordet ammar. Men det ordet har tydligen olika betydelse för olika människor har jag sett bland alla diskussioner. Läs noga nu, för detta är den enda sanningen, jag har ammat Ines, hon har somnat, vi har haft helt vanligt jävla diskret Svensson-sex.

Det är skrämmande vad folk får för sig, det är som den där viskningsleken på dagis. Man säger en sak, men efter några vändor kommer det ut en helt annan. Och folk har mage att kalla mig pervers...

Emelie Andersson
mediamamman.se

Är det ok att amma och ha sex samtidigt?