Nicole Rydén tycker inte att kvinnor ska fylla tomrummet i sina liv med barn.
Nicole Rydén tycker inte att kvinnor ska fylla tomrummet i sina liv med barn. - Foto: Privat

"Din graviditet är inget jävla mirakel"

Nicole Rydén: "Jag beklagar att den här mamman hade ett liv fattigt på kärlek och livsglädje – uppenbarligen inte ens en funktion på jorden innan barnet kom till. Också jävligt taskigt att lägga hela sin existensiella funktion på ett litet barn."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nicole Rydén är 28 år, boende i Stockholm och jobbar hos Zodiak/Mastiff TV, med casting till ett TV-program

Följ henne på Instagram: @nicopic

Läs hennes blogg: nicoleryden.se

Din graviditet är inget jävla mirakel.

Det är det mest naturliga som finns. Människan har alltid gjort barn och majoriteten av världens kvinnor föder barn hela dagarna. Det är sen gammalt.

Därför blir jag oerhört provocerad av den unga mamman (oftast från en småstad) som tjatar och överöser kärleken till sitt barn på sociala forum. Hon pratar om "mirakel" och menar på att "livet inte var värt att leva" och att hon "inte visste vad kärlek var" innan hon fick det här fantastiska barnet.

För det första så beklagar jag att den här mamman hade ett liv fattigt på kärlek och livsglädje – uppenbarligen inte ens en funktion på jorden innan barnet kom till. Också jävligt taskigt att lägga hela sin existensiella funktion på ett litet barn. Bättre om man har det mer ordnat för sig rent emotionellt, praktiskt och socialt innan man väljer att göra barn.

Sen tycker jag också att det är förbannat kränkande att uttrycka sig på ett sådant sätt. Att livet inte skulle vara värdigt utan ett barn? Det finns kvinnor som inte kan få barn och mår förbannat jävla dåligt över det. Hon behöver inte få någon annans jävla "mirakel" mosat i ansiktet. Hon behöver veta att livet absolut är värt att leva utan ett barn.

Det finns även de kvinnor som väljer att inte skaffa barn. Hon kommer också att må bra och klara sig i livet.

Att ifrågasätta varför en kvinna inte vill ha barn, borde likställas med frågan om varför en annan kvinna då väljer att skaffa barn.

En vanlig graviditet är inget jävla mirakel. En adoption är ett mirakel. Eller att en ensamstående förälder klarar att lämna tre snoriga ungar på olika dagis och skola innan klockan sju på morgonen. Den föräldern ska ha en jävla stjärna i himlen.

Min teori – och fördom – är att det mestadels är en typisk småstadsmamma som har jävligt tråkigt vid 21-års ålder. Främst har hon behov av att någon ska älska henne villkorslöst, och vara totalt beroende av henne. Ett barn är en typisk sådan sak som behöver henne. För att ens kunna överleva. Det ger mamman bekräftelse och en funktion på jorden. Att ta hand om det här barnet. Sen måste hon bekräfta det för hela jävla världen om hur lycklig hon är först nu, med sitt barn. Jag får uppfattningen om att hon mest försöker övertyga sig själv om hur lycklig hon är.

I dag föder vi inte en hel skara ungar för att de ska kunna hjälpa till på gården och mata familjen. Utan i dag föder vi barn för att göra dem till starka och goda individer att bidra med bra skit till hela samhället. För att vi alla ska överleva på den här planeten. Därför är det bra om man förbereder sig lite mer. Främst, vad fan ska du lära ungarna om livet om du inte hade ett värdigt och ordnat liv innan?

Vad ska du berätta för dem? Jag förbereder mig varje dag om vad jag ska lära mina tre söner. Eller döttrar. Vi får se. Jag försöker att lämna avtryck och prägla mina ofödda ungar redan nu. Och sen stenhårt från när de föds, fram till den dagen jag inte finns hos dem längre. Då ska ungjävlarna fanimej veta hur de ska bete sig mot sina medmänniskor och planeten.

Om jag inte får barn så kommer jag också att klara mig. Främst ha mer tid och pengar över till mig själv och mina gudbarn. Allt kommer att bli bra oavsett. Jag välkomnar det jag får och kommer att vara tacksam för det.

Jag lever ett liv som väger upp för döden precis varje dag.

Nicole Rydén,
Jobbar med casting

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.