Lördag 8 Maj
Stockholm

"Jag kräver en offentlig ursäkt av er, TV4!"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Joanna Halvardsson avkräver TV4 en ursäkt efter att de pratat kränkande, nedlåtande och direkt fel om personer med Aspergers syndrom.

Kommentera (80)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Joanna Halvardsson är 27 år, boende i Karlstad och arbetar som föreläsare, journalist, och bloggare. Hon lever själv med Aspergers syndrom.

Hon är även attitydambassadör för hjärnkoll (hjärnkoll.nu)

Hej TV4,

Jag twittrade om mina tankar kring gårdagens avsnitt av Svenska fall för FBI och hur ni framställer personer med Autism och Aspergers syndrom. ”Personer med autism kan bli besatta av att döda", "har man de här diagnoserna fungerar man inte i samhället " och så vidare.

Er reporter Simon svarade mig och skulle föra detta vidare till redaktionen men jag väljer att skriva ett mail för att kunna skriva längre. Jag heter Joanna Halvardsson och är journalist med Aspergs syndrom.

Jag åker runt i Sverige och föreläser och gör allt för att få bort alla fördomar om diagnosen som just sådana här program skapar.

Ni kanske minns mig från min omtalade debattartikel tidigare i år.

Jag tror att ni precis som jag egentligen är för mångfald. Men några få misstag håller nu på att förstöra ert rykte. Just nu fylls sociala medier ännu en gång av upprörda personer som lever med dessa diagnos och deras anhöriga.

Jag tycker det nu är dags att ni en gång för alla visar vart ni egentligen står.

Och gör detta genom att bjuda in mig till tv-soffan där jag får berätta som journalist med Aspergers syndrom hur fruktansvärt fel det kan bli för oss när media vinklar saker om diagnosen på detta sätt.

Jag funkar väldigt bra i samhället och är väldigt mycket mer framgångsrik än många så kallade "normala" människor.

Jag är ett levande bevis på att en diagnos även för med sig styrkor och kan vara en framgångsfaktor.

Jag förstår att detta bara är ännu ett misstag.

Men erkänn att ni gjort fel och visa vad ni står för genom att låta mig vara en talesperson för alla med diagnoser inom autismspektrat och låt mig får berätta i bästa sändningstid om fördelarna med att ha en diagnos.

Med vänliga hälsningar och förhoppningar

Joanna Halvardsson,
Bloggare, föreläsare, journalist, attitydambassadör för (H)järnkoll och stolt Aspie

www.domkallarmighannes.com

Kommentera (80)
Kopiera länk
Dela
Kräver du också en ursäkt av TV4?
Tack för din röst!