Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Mitt älskade Sverige välkomnar alla – vem du än är"

- 09/06/2015, 09:08 -
Åke Holm älskar Sverige.
1 av 4

Åke Holm älskar Sverige.

TT/TT

2 av 4

Privat

Han säger att han vår nationalsång och det den står för.
3 av 4

Han säger att han vår nationalsång och det den står för.

TT NYHETSBYRÅN

Åke Holm är stolt över att Sverige välkomnar alla människor.
4 av 4

Åke Holm är stolt över att Sverige välkomnar alla människor.

HENRIK HOLMBERG

Åke Holm skriver att Sverige är världens bästa land och att han är stolt över att alla är välkomna här.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Älskade Sverige!

Jag önskar dig lycka i alla dina dagar. Jag hoppas att du känner att du är något att vara stolt över. Jag lyckönskar dig i din och allas vår utveckling framåt.

Jag högaktar och älskar dig för din öppna famn och för ditt ofantligt stora hjärta. För att ditt landskap är färgat av regnbågens alla färger.

Jag blir yr av hänförelse när jag tänker på hur skönheten i alla dina älvar, likt blodet i dina ådror, flyter för alla och envar som är födda här, för alla som valt sin väg hit och för alla som sökt sin tillflykt och tröst i din trygga famn.

Du är mitt land och jag är så stolt över att vara en del av dig. Du är min nye grannes land och jag försöker visa honom att jag förstår att han också saknar sitt gamla, att han saknar den tid då hans familj kunde leva i fred och harmoni och alltid vara mätta där.

Jag är stolt över att visa honom att Sverige också är hans. Jag blir än stoltare över att han vill fortsätta bo och leva här och vara en lika viktig och betydelsefull del av Sverige som de som var här före.

Det är i mitt land Sverige som jag själv och mina vänner bäst kan visa dig hur stolta vi är. Stolta över att välkomna, stolta över att dela med oss. Stolta över att vi visar resten av världen hur man håller upp dörren för den som kommer efter.

Jag är stolt över att bo i ett land där det står varje människa fritt vilken gud hen vill tro på och ära. Jag är stolt över att representera ett land där vem som helst får säga och tycka vad hon vill.

Jag är så stolt också över Sveriges fana. Jag är stolt över vår egen nationalsång, som redan från början skrevs ämnad för alla, som med sina vackra ord välkomnar vemhelst som vill leva och dö i denna trygga varma famn.

Sverige är bäst. Vi som bor här, vi alla tillsammans, är bäst. Vi är bäst på att visa vad broderskap och systerskap står för!

Sverige, jag älskar dig!

Åke Holm,
Fair People