Lördag 1 Okt
Stockholm

"Därför hatar män Zara Larsson"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Per Engman: "Jag förstår att ni blir provocerade, jag blev själv provocerad"

Kommentera (43)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Ingen kan väl ha undgått artikel efter artikel gällande Zara Larsson och hela det drev som uppstått till följd av hennes uttalande i Expressen där hon kritiserade bristen på kvinnliga akter på Bråvallafestivalen.

Artisten Günter såg sin chans att stiga upp ur sin kista och skina i rampljuset. Han använde sig av kraftordet ”fjortis” som fick richterskalan att spåra ur. Radioprogramledaren Sheriffen uppmanade -skämtsamt- en lyssnare att ge Zara en örfil, något alla förstod var på skoj förutom feminister och mindre begåvade människor som i respons uppmanade till bojkottning av Bandit rock.

Allt detta medan trollen trollade sönder alla kommentarsfält med dödshot och våldtäkter och blåste upp hela det här tramset till helt oanade nivåer.

Men frågan de flesta människor som har ett liv utanför internet ställer sig när de möts av denna mediastorm är fortfarande, vem fan är Zara Larsson och varför får hon ta så mycket skit på sociala medier? En snabb sökning på Google ger oss följande. 17 år, sångare och bloggare. En helt vanlig ung tjej som inte har gjort något för att hamna i den sitts hon befinner sig i.

Fel.

Den här unga flickan har axlat den rosa feministiska manteln. Alla arga män i media har hon efter sig för att hon som kvinna vågar ”ta plats” om vi lyssnar på rosa fanbärare och politiskt korrekta riddare.

Ingen av de som hatar ger henne skit för att hon höjde sig själv till skyarna genom att jämföra sig med band som i mångas mening är större än vad hon är. Ingen av de som hatar ger henne skit för att hon generaliserar alla män som våldtäktsmän på sociala medier.

Ingen av de som hatar ger henne skit för att hon på sociala medier säger att 9 av 10 problem i samhället beror på män.

Alla tillräckligt provocerande för män att börja sprida hat på nätet. Och det är till er män som fortfarande sprider hatet som jag vänder mig till nu. Jag förstår att ni blir provocerade, jag blev själv provocerad. Som tur är har jag en flickvän som kan dra mig i örat och säga det som man lätt missar i ren frustration innan man spyr sin galla över nätet. Detta är ett barn. Hon förtjänar inte ert näthat. Lägg av. Om inte för hennes skull, för er egen.

För vem tjänar mest på denna mediastorm av hat och hashtaggar i fri publicitet precis när man släpper sin nya låt? Som just nu hyllas av svenska folket som en hjälte som vågar stå upp mot hatande män? Som blir ett ansikte utåt för feminismen i framtidens Sverige?

Inte är det Günter vill jag lova.

Per Engman

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (43)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.