- Foto: Privat

"Var är männen när vi pratar mäns våld mot kvinnor?"

Marwa Karim: "För var är alla män? Som vågar ta tag i debatten för en gång skull och sätta ner foten för alla dessa utsatta kvinnor"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Marwa Karim har irakiska rötter, är bosatt i Gävle och kommer från Hudiksvall. Hon har blivit utsatt för mobbning i tio år. Redan vid sexårsåldern blev hon mobbad för sitt utseende och sin muslimska bakgrund.

Läs hennes blogg här: marwalicious.devote.se

Låt oss prata om det här på riktigt, för en gång skull.

Varje gång vi lyfter upp ämnet mäns våld mot kvinnor så ska det alltid komma någon jävel med sitt dumma argument och bah "Men ni kvinnor slår ju också". För just vid det här läget så är kvinnors våld mycket viktigare än att majoriteten av alla brott begås av män och att mäns våld mot kvinnor handlar mycket om makt i sig.

För männen har fått för sig att det äger allt och alla och att det kan höja sin hand när som helst för det är just dom som har makten (enligt sig själva) och kvinnan ska bara hålla käften och lida.

För att klargöra det här med att kvinnor också slår sina män som ni så gärna vill prata om så är det faktiskt så att det kallas för självförsvar gott folk. Oftast när kvinnor slår sina män så handlar det om att det försvarar och står upp för sig själva.

I stället för att hylla alla fantastiska power womens därute som har modet till att faktiskt försvara sig själva när det kommer till att bekämpa våld, så går vi i stället emot dom och hyllar dessa vidriga män i stället.

För mig hade det varit en stor jävla lättnad ifall en man bara kunde sätta ner foten för en gång skull och ta tag i debatten och bah "Jag har en lösning till hur vi MINSKAR mäns våld mot kvinnor". Men jag antar att det aldrig kommer hända.

För det här med att vi bjuder in män till att diskutera mäns våld mot kvinnor har ju aldrig hänt, utan det har alltid varit kvinnor som har suttit där tillsammans och diskuterat om ämnet i stället.

Det gör mig så arg och så irriterad. För var är alla så kallade män? Som vågar ta tag i debatten för en gång skull och sätta ner foten för alla dessa utsatta kvinnor. Jag hoppas ni dyker upp snart och att ni faktiskt vågar göra er röst hörd.

För nu har jag tröttnat på att fokuset alltid ska flyttas till något helt annat.

Marwa Karim

--

Den här texten publicerades ursprungligen på Marwas blogg. Läs originalet här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.