Torsdag 27 Jan
Stockholm

"Stackars män – att ni måste dras med makt, kontroll och chefsroll"

Zandra Riggo menar att män inte drabbas lika hårt av patriarkatet som kvinnor.
Zandra Riggo menar att män inte drabbas lika hårt av patriarkatet som kvinnor. Foto: Privat

Zandra Riggo skriver att män inte ska klaga med tanke på alla förmåner de lever med.

Kommentera (134)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Zandra Riggo är feminist.

Tycker också synd om män.

Det måste vara så jobbigt att stå först i kön, ha högst lön, hårdast kön. Så synd om han som föddes privilegierad, inte reglerad och behöver aldrig bli inkvoterad. Hans kropp blir aldrig censurerad. Han tar sig friheter när han blir attraherad, utan att bli arresterad, kräver att bli respekterad. Det är klart han blir deprimerad. Jag är inte imponerad men lite irriterad.

Det blir problematiskt när kvinnor vill och tror att de kan lika bra som en man. Höjer hon sin röst får han inte prata först? Skit i den lilla horan hon får stå utanför riksdagshuset med Soran.

Stackars våra vita Svenska fina män. De har fått dåligt rykte bara på grund av hederskulturen. Det är inte de som är djuren, hela världen är rena kukdiktaturen, men män är ledare av naturen. Kvinnor ska bara tänka på figuren. Ska vi inte riva muren och hela strukturen?

"Men tjena bruttan, snygga pattar!" Alltså han ville bara vara snäll. Vilket jävla gnäll. Det var en komplimang, varför allt skäll? Det är mörkt och det är kväll. Kvinna gå raka vägen hem. Vad då kalla honom för slem? Det var ju bara ett kläm. Det får hon räkna med. Det var ju hon som vilseled.

Det är så synd om män. Att bli misstänkliggjord. Du måste ta honom för sitt ord. Han är ingen våldtäktsman. Han är en snäll kille. Hon sa aldrig att hon inte ville. Hon skrek: "Hjälp mig!" Men hon sa aldrig nej.

Så trotts sår och blåmärken blir det ingen dom, bara en förstörd ungdom och en dumbom. Hon fick mentalsjukdom och han fick mandom.

Det är svårt att vara man i dag. Kvinna vet hut och ta din plats, städa hans hus och ta hans sats. Kom inte här och säg att hon åsidosatts, köket är hennes lekplats, hans lägenhet hennes palats och hon trivs och har det bra. Det är hans slutsats.

Nu ska jag säga min slutsats. Ja, jag vet – män kommer vrida den till oigenkännlighet. Men smal eller fet, atlet, på diet eller glödhet. Hon vill välja sin närhet. Ge henne frihet, rent konkret sluta med din fräckhet. Släpp din stolthet och inskränkthet, vik undan för hennes verklighet, se hennes utsatthet.

Det är fakta och ingen nyhet. Hon vill bara ha jämlikhet. Det är hennes rättighet, så lägg undan kvinnlighet och manlighet. Vi är en mänsklighet och det är er jävla skyldighet som män att också stå upp mot patriarkatet.

Det är synd om män. Män är också offer i patriarkatet. Han tvingas också in i en roll.

Men hans roll är att ha kontroll, makt och chefsroll, slå längst i brännboll, ha ett brett innehåll. Hans roll är att vara stark, ta plats, först i kön, få högst i lön, och ha hårdast kön.

Zandra Riggo

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (134)
Kopiera länk
Dela