Onsdag 20 Okt
Stockholm

Nicole Rydén: "Du kan inte hata en rasist"

Nicole Rydén menar att vi måste lära rasister att de har fel.
1 av 3
Nicole Rydén menar att vi måste lära rasister att de har fel. Foto: Privat / Faksimil Youtube
Louise Andersson Bodin.
2 av 3
Louise Andersson Bodin. Foto: Faksimil Youtube
Nicole Rydén.
3 av 3
Nicole Rydén. Foto: Privat

Nicole Rydén skriver att rasister är obildade människor som inte vet bättre.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Nicole Rydén är 28 år, boende i Stockholm och jobbar hos Zodiak/Mastiff TV, med casting till ett TV-program

Följ henne på Instagram: @nicopic

Läs hennes blogg: nicoleryden.se

Ja, okej. Låt Adam Tensta storma ut ur studion då. Det kanske blir bättre om vi fortsätter att gå ifrån alla andra problem också? Till exempel folk som lider av psykisk ohälsa/depression, homofobi och islamofobi? Det kanske är bättre att hata tillbaka och frysa ut dem? Låta den sjuka ta livet av sig och ba gå därifrån?

Det är skillnad på att vara rasist och obildad.

Att vara rasist eller homofob är okunskap. OKUNSKAP. Skillnaden på mig och er åsnor är att jag inte tycker illa om folk som tycker annorlunda. Jag tycker synd om dem. Fattar ni skillnaden? Skillnaden på att tycka illa och tycka synd om någon alltså? Jag vill hjälpa och förändra människor. Alla vinner mer på det.

Jag tycker synd om den där tjejen, Louise Andersson Bodin. Internet är som en ful tatuering som aldrig riktigt försvinner. Det florerar saker som att hon döpt Youtube-inlägg till "Negerbög" och att hon är en militant, hatisk rasist. Jag vet faktiskt inte vad som är sant, och jag bryr mig inte heller. Jag talar inte om henne nu.

Jag talar om hur vi alla andra hanterar den här skiten. Det måste finnas utrymme för misstag och vi måste lära oss att skilja på hur man tolkar saker, och hur man säger saker. Av hat eller av misstag är stor skillnad. Hur ska vi annars kunna förändra världen och hjälpa varandra?

Adam hade helt rätt i soffan. Men det är överdrivet att skapa kaos. Som om hon hade suttit i soffan och skrikigt att hon: "Hatade negrer", strax innan?

Kanske var det så? Men jag tar för givet att TV4 inte hade bokat en hatisk rasist. De gjorde ett jävla misstag. Hon gjorde ett jävla misstag. Hon är bara korkad. Det är synd om henne. Bra så.

Vad tror ni fungerar bäst att radera rasism med? Om vi tar hon Louise som ett konkret exempel. Det är större chans att hon blir mer bildad om vi förklarar för henne hur jävla korkad hon är som uttrycker sig så där. Ingen människa förtjänar att bli behandlad så där. Att få mordhot och bli utfryst. Alltså, wow.

Ni offrar en korkad bruds liv för att sprida eran #nollrasism?

Sverigedemokraterna är snart Sveriges största parti. Just exakt för att ingen tar en debatt med dem. Det funkar inte att hata och frysa ut personer eller hela partier. Vi måste prata och förklara saker. Vi måste förklara för en åsna varför den är en åsna. Ibland får man också slå dem på käften. Det gör bara ont för stunden.

Jag skulle ställa upp på vilken jävla debatt som helst. Jag har ingen löjlig stolthet eller prestige, främst är jag bra på att be om ursäkt när jag har fel. Det har jag ibland, och jag har fått oerhört mycket stryk. Därför har jag lärt mig att vara mer ödmjuk och sval.

Vissa saker går inte att diskutera. En pedofil är en pedofil. Men om man krigar för #nollrasism så vill man ju förändra människors synsätt? Eller vill ni ba döda dem?

Jag är en mycket känslig människa och mår dåligt när andra mår dåligt. Jag mår dåligt över att Adam Tensta mår dåligt. Jag mår dåligt över att Louise Andersson Bodin mår dåligt. Nu mår jättemånga andra också dåligt. Hur löser vi det bäst? Kriga eller diskutera?

Men ni åsnor vill bara bråka.

Åsnor är ni.

Nicole Rydén

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela