Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
50
reaktioner idag

"Jag skäms över SL och det land Sverige har förvandlats till"

Marwa Karim: "Jag skäms inför mina släktingar, mina vänner och människor jag aldrig har träffat"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag känner att det här är en del av Sverige nu. Vi sprider gärna rasistisk propaganda om vi bara kan tjäna pengar på det. Men vi tar ingen som helst hänsyn till de vi sårar och kränker. Vi väljer pengar framför våra medmänniskor, och det skrämmer mig så fruktansvärt mycket.

Förra året fick vi ta del av SD:s kampanj mot det organiserade tiggeriet: "Det är dags att stoppa det organiserade tiggeriet på våra gator".

SL fick av någon anledning för sig att det var en jättebra idé att sätta upp dessa rasistiska affischer i tunnelbanan. Många resenärer rasade då mot SL, och efter några dagar valde de att ta bort affischerna. Jag såg det som en seger. Jag trodde att de förstod att det var en dålig idé, och att de hade lärt sig av misstaget.

Men i dag möts vi än en gång av rasism i tunnelbanan. SD släppt en ny kampanj, "Sorry for the mess here in Sweden, we have a serious problem with forced begging", där de ber om ursäkt till alla som besöker Sverige för "röran" som tiggarna har skapat.

SL väljer alltså att ännu en gång sprida rasistisk propaganda för att tjäna pengar. Detta trots att människor mår dåligt, känner sig ovälkomna och exkluderade av affischerna.

Personligen tycker jag synd om SL. Att de är så fattiga att de använder SD för att tjäna pengar, i stället för att komma på en bättre lösning för deras företag. De skulle kunna skapa en kollektivtrafik som välkomnar alla, för att få fler att resa med dem. För det är på det viset de kommer tjäna mer pengar, inte genom att sprida rasistisk propaganda som är ett hot mot mig och många andra.

Henrik Vinge, presschef för Sverigedemokraterna, förklarar i en intervju att Stockholmare säkert skäms när de behöver visa upp staden på det här sättet. Och jag kan bara hålla med honom.

Jag skäms över att visa upp mitt land Sverige. Jag skäms inför mina släktingar, mina vänner och människor jag aldrig har träffat. Because we have serious problem with racist assholes.

Marwa Karim

Borde SL ha tackat nej till SD?

Mer:

"​Warning! There are racists in our parliament =("