- Foto: Privat

"Vad sägs om lite systerskap i stället för hat mot alla killar?"

Nicole Rydén: "Jag tycker precis som de allra flesta när det kommer till feminism och jämställdhet. Precis som er. Men jag har en annan approach"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nicole Rydén är 28 år, boende i Stockholm och jobbar hos Zodiak/Mastiff TV, med casting till ett TV-program

Följ henne på Instagram:@nicopic

Läs hennes blogg:nicoleryden.se

Feminismen i dag ba: Tjejerna mot killarna, tjejerna mot tjejerna och killarna med killarna. Men när man säger att "alla killar är skräp" är man bara elak.

Alla killar är absolut inte skräp. En viss typ utav killar och människor är skräp. Att kalla ALLA killar för skräp är kränkande. Främst är det elakt och skapar mindre förståelse för feminism, främst vad feminism egentligen handlar om. Nu hatas det bara mot ett kön?

Ni är så förbannat slippriga, ni militanta feminister, ena stunden krigar ni för att det inte är någon skillnad alls på tjejer och killar.

I nästa stund menar ni på att det bara är killarna som är skräp och begår sex- och våldsbrott, som hatar tjejer på internet och så vidare. Ni får det att låta som att ALLA killar våldtar, hatar och misshandlar tjejer? Då är det minsann skillnad på tjejer och killar igen.

Att fler killar begår sex- och våldsbrott kommer från utvecklingen och det rent kroppsliga faktum att vi har olika fysiska resurser och beteende biologiskt. Evolutionen kallas det. Se på hur djuren beter sig. Killar är i regel större och starkare, och beter sig ofta som vilddjur, och tjejerna svansar efter, konkurrerar och sliter varandra i håret för att få mest uppmärksamhet, och drinkar.

Det ÄR skillnad på mannen och kvinnan. Det är skillnad på varenda jävla individ, oavsett kön. Alla killar är inte skräp, och alla tjejer sliter inte varandra i håret.

Jag tycker precis som de allra flesta när det kommer till feminism och jämställdhet. Precis som er. Men jag har en annan approach.

Jag fokuserar inte på orättvisorna, utan jag tar min plats och ber aldrig om ursäkt för det.

Vad sägs om systerskap i stället för en hatkampanj mot alla killar?

Så håller vi killarna utanför vår exklusiva ’Sister Hood Club’ och låter dom tjata in sig. Vi sätter upp reglerna för att få tillgång till The Pussy Palace.

Vi kan inte skydda oss mot alla sjuka killar, eller människor, genom att kalla ALLA killar för skräp. För alla killar är inte skräp.

Vi måste sluta med hatkampanjer. Vi måste börja pratar bättre om oss själva, i stället för att prata illa om andra.

Och snälla, försök att inte missförstå den här texten nu. Självklart är det för jävligt att vi tjejer blir uppmanade att inte gå ensamma om nätterna i stället för att killarna blir uppmanade att sluta bete sig som vilda djur och våldta. Det gör mig vansinnig.

Men jag tror verkligen att vi tjejer tjänar på att älska killarna. Först oss själva och varandra i en systerpolitik.

Om vi tjejer håller ihop bättre, utan att hata killarna, så kan vi en dag styra världen med våran Pussy Power. Och nu menar jag inte att vi ska knulla oss fram, utan att vi ska vara sluga och kärleksfulla. Men det fattade ni? Bra.

Nicole Rydén

/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.