Måndag 26 Jul
Stockholm

Diva Carola: "Varför är ni så rädda för det som är annorlunda?"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Magnus Hindberg: "2015 är Sverige ett land med öppet sinne som går i bräschen för mångfald. Dock har vi ännu en del att jobba på. Transor får gärna finnas, men ska hålla sig borta".

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Magnus Hindberg, mer känd som Diva Carola, är dragshowartist och föreläsare.

Livet som frilansartist är hårt, de är vi många som kan intyga. Om man dessutom är en man som uppträder som kvinna, en så kallad dragshowartist, blir inte tillvaron direkt enklare. Om du dessutom sjunger rock hamnar du i ett dike mellan två kulturer.

Smakar man på ordet dragshowartist ser man direkt en komisk figur framför sig; stand up blandat med playbackimitationer av schlagerartister. Smakar man istället på ordet rock tänker man genast på skinnkläder, coola grabbar och skrikande gitarrer. Varför då utsätta sig för detta, varför inte ta av sig perkuen eller sälla sig i sällskapet mellan Babsan och After Dark? Jo, av kärlek till de båda genrerna.

2015 är Sverige ett land med öppet sinne som går i bräschen för mångfald. Dock har vi ännu en del att jobba på, och att en gayklubb tar in en dragshowartist som sjunger rock är föga troligt, precis som att en rockklubb skulle ta in en dragshowartist. Detta är ett litet exempel på det faktum att Sverige idag vill placera in folk i fack. Transor får gärna finnas, men ska hålla sig borta.

Detta kan brytas ner till de mesta vi ser och är toppen av segregationens isberg. Svenssonfolket tar en stilla avec till kaffet på den utbyggda verandan, och yttrar den urvattnade inledande meningen ”Jag är inte rasist men...”. Men? Men vadå?

När jag läser på löpen att Sverigedemokraterna enligt undersökningar är Sveriges största parti kan jag inte annat än att må illa. Vad gör oss så rädda för det som är annorlunda? Rumänska tiggare? Bögar? Att vi tror att alla som söker asyl sätter kniven i folk på Ikea? Det finns sjuka människor inom alla kategorier helt uppenbart, men vi måste kunna vidga våra perspektiv.

Magnus Hindberg,
mer känd som Diva Carola

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela