- Foto: Privat

Nicole Rydén: "Det ligger i kvinnans natur att vara underlägsen mannen"

"Vi tjejer rusar tvärtom efter gamla gubbar upp på en spritfylld båt och sliter av våra medsystrars hår för att visa upp det lilla vi har på oss. Liksom hoppas på att synas mest genom att ha minst kläder på sig?"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nicole Rydén är 28 år, boende i Stockholm och jobbar hos Zodiak/Mastiff TV, med casting till ett TV-program

Följ henne på Instagram: @nicopic

Läs hennes blogg: nicoleryden.se

Det är så djupt rotat från djuren hur vi beter oss. Från evolutionen.

Inte ens jag hade kunnat locka 100 unga killar till min spritfyllda båt i Visbys hamn, eller till ett drinkbord på Wall. Inte ens om de fick betalt i pengar utöver den redan fria alkoholtillgången.

Det är det här som är skillnaden på oss kvinnor och män.

Det ligger inte i männens natur eller intresse att trängas med 100 andra 'likadana' och lättklädda snubbar på en båt eller runt drinkbord på nattklubbar.

Vi tjejer rusar tvärtom efter gamla gubbar upp på en spritfylld båt och sliter av våra medsystrars hår för att visa upp det lilla vi har på oss. Liksom hoppas på att synas mest genom att ha minst kläder på sig?

På samma sätt skulle det aldrig någonsin intressera oss kvinnor att locka unga lättklädda män till en båt eller VIP-bord och fylla dem med sprit.

Främst inte om vi var en kärringjävel på över 60 år? Vad skulle vi prata med småkillarna om? Varför skulle vi behöva fylla dem med sprit för att få sällskap eller knulla?

Jag svär mig inte fri från detta i framtiden. Är de små tar man två.

Jag pratar absolut inte – INTE – om vad som är rätt eller fel här. Jag försöker bara bena ut hur vi beter oss i dag, och varför.

Främst beklagar jag att småtjejerna som rusar efter sprithingstarna likt galna brunstiga ston inte fattar att kvinnligheten inte sitter i utseendet. Man kan få en hel jävla båt att gunga i trasiga jeans och t-shirt.

Vi kvinnor borde stötta varandra i hur vi ska bete oss, i stället för att skylla på männen. Det är vi tjejer som själva måste vända trenden om vi vill komma framåt i utvecklingen. Främst vårt beteende gentemot varandra. Hjälp en syrra i stället. Sluta konkurrera och slita av varandra håret.

Äg din egen station. Betala notan själv och tagga när du vill.

Nicole Rydén

/
Man
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.