Mike Blixt är övertygad om att männen förstör vårt samhälle.
1 av 5
Mike Blixt är övertygad om att männen förstör vårt samhälle. - Foto: Privat
Han ifrågasätter om vi hade haft krig om kvinnorna hade haft makten.
2 av 5
Han ifrågasätter om vi hade haft krig om kvinnorna hade haft makten. - Foto: TT
Om naturen hade mått bättre.
3 av 5
Om naturen hade mått bättre. - Foto: TT
Om föroreningarna hade varit desamma.
4 av 5
Om föroreningarna hade varit desamma. - Foto: TT
Och om vi hade jobbat mot andra mål och lösningar om kvinnorna fick bestämma.
5 av 5
Och om vi hade jobbat mot andra mål och lösningar om kvinnorna fick bestämma. - Foto: TT

Vi män skövlar allt som kommer i vår väg

Mike Blixt: "Vad skulle hända om alla män klev av sina positioner i morgon och gav all makt till kvinnorna?"


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Följ hans Facebooksida.

Läs mer om honom på hans hemsida.

Tänk på ordet feminist. Är det ett positivt eller negativt laddat ord? För mig är det tveklöst negativt. För mig är det nästintill lika negativt som “rasist”. Är feminist något du kan och vill identifiera dig med? Det är knappast något jag skulle skriva på mitt visitkort. Detta är dock aningen problematiskt för mig eftersom jag är feminist. Men jag vill inte vara en. Det roliga är att du förmodligen är det med, även om du inte riktigt har förstått det.

Vad är det då som gör att jag inte vill vara en feminist?

Jag tror att det inom alla typer av grupper, som i någon mening vill lobba för, och påverka situationen eller åsikterna kring människor med en specifik grupptillhörighet, finns en extrem falang. Så även inom feminism. Ni vet hon den rabiata, korthåriga kvinnan som har blandat ihop begreppen totalt. Hon som tror att styrka och självständighet är samma sak som att vara allmänt gapig och direkt otrevlig.

Hon har tydliga vänstersympatier som hon gladeligen visar så fort hon får chansen. Och det vare sig man är intresserad eller inte. Hon hatar män och är allmänt värdelös på att kommunicera, vilket gör att det är mycket utmanande att föra en diskussion med henne. Får hon mothugg på sociala medier är hennes lösning att blockera människor, då hon avskyr att bli ifrågasatt och alltför sällan kan backa upp sina argument på ett bra sätt. Hon bråkar på “vita kränkta män” men är förmodligen den mest lättkränkta av oss alla. Och även om beskrivningen är överdriven så känner de flesta igen typen. De finns överallt.

Feminism som exkluderar män

Kort sagt är detta inget jag kan eller vill identifiera mig med. Jag är övertygad om att hela denna paketering av feminismen är direkt kontraproduktiv när man ser till dess egentliga syfte. Den får människor att inte alls vilja ansluta sig till denna skara även om de verkligen tror på, och håller med om dess budskap. Speciellt gäller det om du är en medelålders man. För budskapet i denna framställning hatar ju den gruppen av människor.

Det är till exempel dumt att jag känner mig exkluderad i deras paketering eftersom jag med stor sannolikhet kan vara med och bidra åtminstone en liten del när det kommer till den lösning och den förändring som feminister strävar efter. Varför samla ihop en armé kvinnor? Vore det inte mer produktivt att samla ihop en armé män och se till att förändringen sker från insidan?

Jag skulle vilja ge hela feministrörelsen till en riktigt skarp pr-byrå med människor som är experter på kommunikation, retorik och paketering. För det finns, som jag ser det, ett stort behov av det. Många av de uttalade feministerna måste utbildas i kommunikation och uppenbarligen också, till viss del, i feminism.

Ser man till eliten inom den feministiska rörelsen så finns partitopparna i det politiska partiet F!. De står på bästa sändningstid i tv och ska svara på frågor om Sveriges framtid. Det är, för mig, helt omöjligt att ta dem på allvar. Deras uttalanden tas ur sina sammanhang och de tänkta budskapen skapar enbart total förvirring hos de som försöker skapa sig en uppfattning om ämnet och partiet. Och männen skrattar. I grupp. Inte åt själva budskapet. Snarare åt retoriken, den politiska okunnigheten och den uppenbara saknaden av självinsikt.

Feminist eller inte? – Det är frågan

Feminism är och ska vara politiskt obundet och jag tycker att det är sorgligt att det ofta är talespersoner med uppenbara vänstersympatier som försöker lägga beslag på begreppet. Så länge de får vara de talespersoner som får mest utrymme, kommer förändring att ske betydligt långsammare än vad som är möjligt. Varför ska “feminism” ens vara en fråga för ett politiskt parti? Det leder, som vi redan sett, till att ett parti, som egentligen bildats främst med inriktningen att verka för feminismen, också ska ta ställning i alla andra frågor som exempelvis rör ekonomi eller invandring? Det blir lätt ett hafsverk och skapar ännu mer förvirring, och exkluderar ännu fler.

Eftersom det uppenbarligen råder förvirring kring vad feminism är, och vad det handlar om, så tänkte jag göra ett mycket enkelt test på dig. Testet ska avgöra om du är feminist eller inte. Här kommer tre frågor som du ska svara “ja” eller “nej” på.

1. Anser du att kvinnan ska ha samma politiska rättigheter som männen?

2. Anser du att kvinnan ska ha samma sociala rättigheter som männen?

3. Anser du att kvinnan ska ha samma ekonomiska rättigheter som männen?

Om du svarade “ja” på dessa tre frågor är du en feminist. Om du svarade “nej” på någon av frågorna är du en del av problemet. Visst blev det ganska enkelt nu? Om du har svarat “ja” på alla frågorna, men fortfarande inte anser att du är en feminist, är jag ledsen över att du inte riktigt känner dig bekväm med din nya titel. Jag vet hur det känns. Om du är en av dem som bestämt hävdar att dessa tre saker redan är uppfyllda, ber jag dig ställa frågan till 100 kvinnor i olika åldrar och räkna hur många som håller med.

Feminism utan jämställdhet är som religion utan Gud

Jag skrev för några veckor sedan en uppmärksammad artikel om min syn på Zara Larsson och hennes omtalade Sommarprat i P1. När jag läste vissa kommentarer blev det väldigt tydligt hur illa det står till med kunskapen i ämnet. Vuxna män och kvinnor som säger något i stil med “Jag är absolut för jämställdhet på alla nivåer men är definitivt inte en feminist”.

Hur är det ens möjligt? Det är ju det feminism är och vad det handlar om. Det är som att säga “Jag tror på Gud men är inte religiös”. Den feministiska rörelsen bildades väl för att verka för just jämställdhet och är väl själva anledningen till att denna rörelse kallades för just “feministisk”? Sedan har begreppet i sig blivit förstört längs vägen. Ironiskt nog, och till viss del, av rabiata feminister.

Jag tror att de män och kvinnor som “tror på jämställdhet men inte på feminism” verkligen inte vill klumpas ihop med den feministiska eliten, eftersom de inte alls känner sig inkluderade i med den nuvarande paketeringen. För de är vare sig rabiata, militanta eller vänsterpartister.

Feminism är, och ska vara, politiskt obundet och jag är ledsen över att det ofta är mer eller mindre kommunistiska talespersoner som försöker lägga beslag på begreppet. Så länge de försöker stjäla begreppet tror jag inte att förändring kommer att ske.

Nu är det kvinnornas tur

Jag tycker att det är kvinnornas tur nu. Vi män har tydligt visat att vi inte kan förvalta jorden vi har lånat. Vi skövlar och dödar allt som kommer i vår väg. Bokstavligt talat. Vi lyckas med bedriften att döda hela hav och vi utrotar djurarter på daglig basis och har en märklig fallenhet för att roffa åt oss mer mark, av mestadels egoistiska skäl.

Som jag ser det måste minst hälften av männen lämna sina nuvarande positioner och släppa fram den kommande generationens kvinnor. På alla nivåer i samhället. Jag tror att den kommande generationens kvinnor kommer att ha svårt att acceptera den rådande ordningen. Det verkar som de förstår att jorden alltid måste komma först och att det inte längre handlar om att skölja ur mjölkartongerna innan vi lägger dem i rätt container.

Maktbyte för jordens skull

Om du samlar ihop allt ont som finns på vår jord. Allt ifrån krig och miljöförstörelse till orättvisor, svält och lidande, och går till roten av alla dessa saker. Hur många kvinnor hittar du då? Jag har naturligtvis inga som helst siffror på detta men jag skulle bli direkt förvånad om du hittade en enda kvinna. Det mesta är väl skapat av giriga män? Kan du se framför dig en grupp kvinnor planera ett bombanfall mot en stad? Eller göra ekonomiska kalkyler på vinster som görs om de skövlar naturen? Om det nu inte är män som ligger bakom allt, skulle jag gärna se några exempel på att det inte är så. Ingen skulle vara gladare än jag om du kunde bevisa det.

Vad skulle hända om alla män klev av sina positioner i morgon och gav all makt till kvinnorna? Det är naturligtvis oerhört svårt att spekulera i men jag har en bild av och en tro på att jorden skulle bli en bättre plats. Kanske till och med att den skulle blomma om hundra år. Chansen till jordens överlevnad skulle multipliceras många gånger jämfört mot om vi låter männen fortsätta sitta vid rodret. Det är så jag ser på det. Självklart skulle vi ha en uppsjö problem kvar och säkerligen en del nya. Det är inte en helhetslösning. Men jag tror på allvar att det skulle göra världen så mycket bättre.

Vi kör jorden utför ett stup och det är vi män som sitter bakom ratten, och som under hela vägen suttit vid den. Det är ganska tydligt att vi inte har tagit en enda körlektion.

Släpp upp kvinnorna nu – Det kan omöjligt bli värre.

Jag har gjort en liten FAQ. Syftet med denna är att spara lite tid. Både för dig som vill hata mig och för mig själv. Sedan vill jag passa på att upplysa om att jag polisanmäler alla hot och är knappast någon duvunge när det kommer till att spåra människor digitalt, vilket är bra i samband med att man gör just en anmälan om brott.

Fråga:

Varför lägger du tid på denna fråga? Det finns väl mycket viktigare saker att lägga tid på? Folk svälter och det är krig överallt i världen. Detta är väl knappast ett problem?

Svar:

Det gör det absolut. Som vår miljö exempelvis. Den är direkt avgörande. Eller hur? Utan en jord att leva på kan vi lägga ner alla frågorna. Men om vi släpper upp kvinnorna i ledande positioner, tror du att de har för avsikt att skövla resterande 50% av vår regnskog? Tror du att de har för avsikt att invadera ett land för att komma åt dess olja? Jag tror verkligen inte det. Detta gör att denna fråga får många ringar på vattnet som förhoppningsvis leder till nya lösningar på så många punkter som vi män uppenbarligen inte har förmåga att lösa.

Fråga:

Är du ett äckligt kräk?

Svar:

Allt är relativt.

Fråga:

På vilket sätt har du lämnat plats i ditt liv för kvinnor? Lever du som du lär?

Svar:

Du kan enkelt kolla upp mina senaste två anställningar. I bägge fallen såg jag till att en kvinna ersatte mig. Skulle du behöva referenser, är det bara att höra av sig. Men självklart har även jag mycket kvar att lära, och en resa att göra.

Fråga:

Kan du snälla posta min senaste bloggpost på din vägg?

Svar:

Nej.

Påstående:

Du sviker den manliga rasen! Förrädare!

Svar:

Du sviker mänskligheten för att du av någon anledning tror att du är bättre än kvinnorna, vilket du uppenbarligen inte är. Det är bara att se dig omkring. Ser det bra ut? Sedan har jag svårt att se det som “Vi” och “Dem”. Vi är människor. Så länge man tänker som dig, kommer jorden utan tvivel att gå under. Och då kan du sitta där med din orakade mustasch i din kajak och önska att isarna runt Nordpolen fortfarande var kvar.

Mike Blixt

/
/
/
Man
/
/
/
/
/
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.