Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aron Anderson: ​Jag skulle vilja be dig om en sak…

1 av 3

Privat/Privat

2 av 3

Privat

3 av 3

Privat

Debatt | 25/10/2015 17:33

"Men det är nu jag skulle vilja be dig om en sak. Att om du ska dricka i kväll. Ta inte bilen hem! Låt inte din bil bli ett mordvapen. Låt inte din bil/du vara den som dödar någons son, dotter, partner eller vän ikväll".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag skulle vilja be dig om en sak…

Bilden är på Erik - min bästa kompis tills jag var 13 år gammal.

Den 23 oktober varje år är alltid en lika svår dag för mig.

På dagen för 14 år sedan kommer jag ihåg hur jag vaknade upp till tända ljus i vårt hus. Jag var bara 13 år gammal men kunde direkt känna hur något var fel - hur något fruktansvärt hade hänt.

Jag frågade mamma vad som var fel och hon berättade med gråten i halsen hur min bästa vän Erik inte fanns hos oss längre. Han hade blivit överkörd då han cyklade till sin innebandyträning…av ett rattfyllo.

Hela min värld raserades.

I kväll ska jag träffa Eriks familj precis som vi gör varje år vid den här tiden. Tillsammans tänker vi idag lite extra på honom, skrattar, gråter och minns… Erik - som bara blev 13 år gammal.

I kväll är det även fredagskväll. Många ska ut på krogen. Många kommer dricka sig berusade.

Men det är nu jag skulle vilja be dig om en sak. Att om du ska dricka i kväll. Ta inte bilen hem! Låt inte din bil bli ett mordvapen. Låt inte din bil/du vara den som dödar någons son, dotter, partner eller vän ikväll.

Snälla!

Dela gärna detta inlägg så att vi tillsammans kan påminna varandra om att inte sätta oss bakom ratten med alkohol i blodet!

Aron Anderson

Håller du med?