Emmy Winther irriterar sig på kvinnor som försöker vinna poäng hos män genom att dumförklara feminism.
1 av 3
Emmy Winther irriterar sig på kvinnor som försöker vinna poäng hos män genom att dumförklara feminism. - Foto: privat/TT
Emmy Winther.
2 av 3
Emmy Winther. - Foto: privat
Emmy Winther: Jag tror att många snubbar som avskyr mig, avskyr mig i syftet av att jag tar plats. Jag hörs och syns och i really dont give a fuck.
3 av 3
Emmy Winther: Jag tror att många snubbar som avskyr mig, avskyr mig i syftet av att jag tar plats. Jag hörs och syns och i really dont give a fuck. - Foto: TT

Kan inte alla män hålla käften för en gångs skull

Debattören: Låt mig rätta er med en enkel mening, feminism är för dig, för mig och för dina systrar.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Emmy Winther är 22 år och bosatt i Stockholm.

Hon jobbar i klädbutik, poddar och bloggar på Emmywinther.se, en blogg skapad av egenhemsida.net som är en tjänst skapad av Flighton AB en SEO-Byrå i Stockholm.

Hon är engagerad entreprenör på Flighton Academy, som är en utbildningsplattform.

Är det inte fantastiskt hur män ska tala om för kvinnor vad feminism är? Är det inte extremt underhållande att lyssna på ett gäng snubbar, som i kör rättar dig som kvinna när du pratar om hur du känner? Hur kan män inte inse felet där, eventuellt backa ett steg bakåt och sedan för en gångs skull hålla käften.

Jag gillar inte att feminister svartmålas som manshatare. Det handlar inte om att jag personligen hatar män. Jag har många fantastiska män i mitt liv, men jag avskyr att det fortfarande bor en tomte i ert huvud som talar om hur kvinnor ska se ut och fungera. Jag avskyr att människor anser att jag som kvinna ska vara på ett visst sätt, helst tillbakadragen, tystlåten och hjälplös.

Jag tror att många snubbar som avskyr mig, avskyr mig i syftet av att jag tar plats. Jag hörs och syns, och I really dont give a fuck. Det irriterar mig när kvinnor på något vänster vill fiska poäng hos män genom att dumförklara feminism. Låt mig rätta er med en enkel mening, feminism är för dig, för mig och för dina systrar.

När jag var yngre så kretsade hela mitt liv kring snubbar. Kring vad de tyckte om mig, mitt utseende, mina kläder och allt annat ytligt skit som kommer med i paketet. Jag kan förstå att vissa av er fortfarande är kvar där, i stadiet då killar och högstadiedisco är det enda relevanta. Men jag hoppas verkligen att ni en dag förstår varför jag, och många andra, skriker och krigar för att vi vägrar ha en snubbe som skuggar vår framgång.

En sak till, om nu jämställdhet är så otroligt simpelt som ni vill framställa det, hur kommer det sig då att året är 2015 och vi lever fortfarande i ett icke-jämställt samhälle där kvinnor än i dag överskuggas av män? En tankeställare.

Emmy Winther

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du feminist?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.