Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Patriarkatet existerar, det går inte att förneka

- 13/12/2015, 13:23 -
Evah Åberg

Evah Åberg

Privat

Evah Åberg: Ett par killar startar alltså ett parti för att få bort manshatet och på samma instagramkonto hatar de kvinnor, feminister och vill köra upp sin k*k i dem.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag såg på SVT att ett par elever har startat ett mansparti på en skolan i Umeå. När killarna startade ett konto på instagram så spårade det hela ur och kommentarer som "feministhora" eller "Va säger ni boys ska jag köra upp min feta kuk i feministhoran?" förekom på detta konto och jag tappar nästan orden när jag tänker på detta.

Ett par killar startar alltså ett parti för att få bort manshatet och på samma instagramkonto hatar de kvinnor, feminister och vill köra upp sin k*k i dem. Alltså snälla, lite logik måste det väl ändå finnas? Du hatar hat, men du hatar själv på de som du tycker hatar dig, hur går det ihop?

Detta är ett bevis på att feminismen fortfarande behövs och att vi har ett kvinnohat i denna värld. Istället för att diskutera med kvinnorna som tycker att de har fel så väljer de att gå till personangrepp och att "köra upp k*ken i dem". Tro det eller ej, men vi kvinnor kan faktiskt diskutera utan att få en k*k uppkörd. Vi kan faktiskt tala för oss själva och föra en saklig diskussion så ni behöver inte stoppa upp något i oss.

Detta är enligt mig helt sjukt. Visst starta ett parti och belys männens problem, det är jättebra, men förneka och förminska inte det kvinnohat som finns för då är du bara trångsynt, tyvärr. Vi kan ha delade åsikter om saker och ting och det är inte alltid män behandlas perfekt heller, men vi kan inte blunda för fakta.

* Vi kan inte blunda för att 98 procent av alla anmälda våldtäkter begås av män.

* Vi kan inte blunda för att 28 500 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år anmäldes under 2014 i Sverige.

* Vi kan inte blunda för att Över 2 miljoner flickor i åldrarna 4-11 år könsstympas varje år.

* Vi kan inte blunda för den skam som förknippas med mens diskriminerar och utesluter kvinnor och flickor från samhället. Matrestriktioner, isolering från familj och vänner samt förbud mot att delta i dagliga aktiviteter under mensen är bara några få exempel på detta.

Detta är bara några få punkter på att patriarkatet existerar, det går inte att förneka. Vi går framåt i många delar av världen men det är fortfarande mycket jobb kvar och jag tänker fortsätta kämpa, informera och försöka få folk att förstå vikten av ett jämställt samhälle.

Evah Åberg